Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: simán jutott tovább a Borussia Dortmund – eredmények

Folytatódott a Német Kupa első köre a vasárnapi játéknappal, ahol négy mérkőzést játszottak a csapatok. Többek között pályára lépett az első osztályú Borussia Dortmund is.

A Dortmund nem bízta a véletlenre a továbbjutás sorsát és bombaerős kezdővel álltak fel, így nem is lehetett kérdéses a továbbjutás. Betalált a csapatnál maradó Sancho, az új igazolás Jude Bellingham és Thorgan Hazard is az első félidőben, ezzel gyorsan eldöntve a találkozót. Ráadásul a 38. percben a hazaiaktól a kiállítás sorsára jut Volkmer, aki utolsó emberként rúgta fel a ziccerben kilépő Haalandot, ennek következtében már csak az volt a kérdés, hogy mennyit van kedve rúgnia a BVB-nek a második játékrészben. A második félidőben már nem erőltette meg magát a vendég gárda, azonban így is újabb gólokat szereztek, előbb Reyna talált be, majd a hosszú sérülésből visszatérő Dortmund ikon, Marco Reus, aki beállította az 5-0-ás BVB sikert.

Duisburg (III. o.) – Borussia Dortmund 0-5 (0-3)
Játékvezető: R. Kampka, Helyszín: Schauinsland-Reisen-Arena (Duisburg)
Gólszerzők: – ill. J. Sancho (15′), J. Bellingham (30′), T. Hazard (39′), G. Reyna (50′), M. Reus (58′)
Kiállítva:
D. Volkmer (38′)

A további három találkozón két meglepetés is született, a harmadosztályú Dresden simán verte meg a másodosztályban szereplő Hamburgot, míg a régiós bajnokságban szereplő Essen legyőzte a második ligában serénykedő Bielefeldet. A Hannover, ha nehezen is, de legyűrte alacsonyabban rangsorolt ellenfelét.

A hétfői játéknap további eredményei
Dresden (III. o.) – Hamburg (II. o.) 4-1
RW Essen (Régiós liga) – Bielefeld (II. o.) 1-0
Würzburger Kickers (III. o .) – Hannover (II. o.) 2-3