Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Tömegverekedés és öt kiállítás a PSG-Marseille rangadón – VIDEÓ

Elképesztő jelenetek zajlottak le a francia bajnokság (Ligue 1) harmadik fordulójában a PSG-Olympique Marseille örökrangadóján. 

A párizsi alakulat már az első félidőben egygólos hátrányban volt, ez pedig nem segített az egyébként is mindig parázs hangulatú mérkőzésen, így a második játékrészre teljesen elszabadultak az indulatok.

A hosszabbítás végére Neymar megállás nélkül beszélt valamit a vendégek védőinek, Benedettónak és Alvaró Gonzeleznek, előbbinél pedig elszakadt a cérna, és direkt fellökte Paredest. Az argentin szinte azonnal felpattant és visszavágásként letarolta a marseille-i védőt, ami után tömegverekedés tört ki. Egészen elképesztő jelenetsor játszódott le ezután, voltak lökdösődések, ütések, de talán Kurzawa és Amavi különbalhéja volt a legdurvább, ahol a párizsi le akarta ütni a marseille-it, aki erre egy karaterúgással reagált.

A játékvezető természetesen nem hagyta annyiban a dolgot, és belekezdett a lapok osztogatásába: először Kurzawa és Amavi kapott egyből pirosat, majd Parades és Bendetto a második sárgáját. Ezzel azonban nem fejezte be, hiszen még kiment megnézni a videóbíró felvételeit, amely után egy újabb piros lapot kiosztott, ezúttal Neymarnak: a visszanézésből kiderült, hogy a balhé közepén a brazil hátulról, ököllel ütötte meg Alvarót. Neymar miközben lesétált a pályáról azt kiabálta a negyedik játékvezetőnek, hogy a vendégek védője rasszista sértéssel hergelte, úgyhogy ennek a történetnek még garantáltan lesz folytatása.

A mérkőzés végül 10 perc hosszabbítással ért véget rekordot jelentő 19 lappal: 5 pirossal és 14 sárgával.