Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El-selejtező: a Basel és a Reims is ott van a következő körben – eredmények

Az Európa-liga selejtezőben a 20:15 és 21:00 közötti kilenc mérkőzés befejeztével további csapatok jutottak tovább a sorozat következő fordulójába, és kiderült az is, hogy ki lesz a Vidi ellenfele. 

Ezeknél a meccseknél a Honvéd képviselte Magyarországot, akik a Malmövel találkoztak. Sajnos bejött a papírforma, és a svéd csapat győzni tudott.

A topbajnokságok közül itt csak a francia volt jelen a Reims személyében, akik a svájci Servette ellen léptek pályára idegenben, és bár csak egy góllal, de legyőzték őket. Ezzel a francia csapat lesz a MOL Fehérvár ellenfele a következő körben. A nagyobb nevek közül a Basel játszott még az Eszék csapatával, és itt sem történt meglepetés, a svájciak egy 2-1-es győzelemmel továbbjutottak.

A DAC egy nagyon izgalmas és eseménydús mérkőzést játszott a cseh Jablonec ellen, és egy 3-3-as rendes játékidő után végül a dunaszerdahelyi csapat még két gólt lőtt a hosszabbításban, ezzel kiharcolva a továbbjutást. 

A a szerb Topolya csapata is egy izgalmas mérkőzést játszott a bukaresti FCSB ellen, és nagyon hasonlóan alakult a DAC mérkőzéséhez. Itt 4-4 volt az állás a 90. perc végén, így hosszabbítás következett, ami elképesztő végjátékot hozott. A 120. percben már 6-6-nál álltak a csapatok, és a büntetőpárbajban a románok kerekedtek felül.

A mérkőzések eredményei:

Honvéd (magyar) – Malmö (svéd): 0-2
Servette (svájci) – Reims (francia): 0-1
Eszék (horvát) – Basel (svájci): 1-2
DAC (szlovák) – Jablonec (cseh): 3-3 (h.u. 5-3)
Topolyai SC (szerb) – FCSB (román): 4-4 (h.u. 6-6) Büntetők után: 6-7
Mura (szlovén) – Aarhus (dán): 3-0
Coleraine (észak-ír) – Motherwell (skót): 2-2  (h.u. 2-2) Büntetők után: 2-3
Viking (norvég) – Aberdeen (skót): 0-2
Linfield (észak-ír) – Floriana (málta): 0-1