Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: leadták az aláírásokat, jön a szavazás Bartomeu ellen

Szinte már nem telik el nap anélkül, hogy valami botrány ne történne a Barcelona háza körül. Miután tegnap a kirúgott vezetőedző, Quique Setien bejelentette, hogy jogi lépéseket tesz a klub ellen, mert az nem akarja őt kifizetni, most továbblépett a Josep Maria Bartomeu ellen indított bizalmatlansági indítvány is a következő fázisába. 

A Barcelona megerősítette, hogy megkapták a megfelelő mennyiségű aláírást a Bartomeu elleni bizalmatlansági indítványhoz. Ahogy tegnap mi is beszámoltunk róla, a minimális szignót már akkor megszerezték, de végül rekordot jelentő, 20687 aláírást gyűjtöttek össze.

Ez azt jelenti, hogy ha minden megfelel, a Barcelona kiír egy szavazást, amelyen arról dönthetnek majd, hogy távozzon-e Bartomeu

A hivatalos közleményben a klub leírta, hogy hogyan fog zajlani ez a folyamat:

“Miután felállították a bizalmatlansági bizottságot, 10 munkanapon belül ellenőrizniük kell, hogy a kérelem megfelel-e a rá vonatkozó követelményeknek, különösen pedig annak, hogy meglegyen az elegendő számú indítványt támogató tag vagy küldött aláírása. A testület érvénytelenítheti azokat a szavazatokat, amelyek nincsenek megfelelően akkreditálva és bármilyen vizsgálatot elindíthat, amely a hitelesség megállapításához szükséges. Ha minden feltétel teljesül, az indítványt érvényesnek nyilvánítják, és a Barcelona igazgatósága köteles kiírni egy szavazást, amelyet nem kevesebb, mint 10 munkanapon belül, de nem több, mint 20 munkanapon belül meg kell tartani. Ha nem teljesülnek a feltételek, a bizalmatlansági szavazás indítványát elutasítják.”

Az ügy menete a következő lesz, ha minden feltétel teljesül: mivel már összegyűjtötték a megfelelő számú aláírást, amit be is mutattak a klubnak és ők befogadták azokat, a következő lépés a közleményben is feltüntetett ellenőrzés, amit 10 munkanapon belül végre kell hajtani. Ha megfelelnek az aláírások, kiírják a szavazást, ahol arra voksolnak majd, hogy Bartomeu maradjon-e a pozíciójában vagy távozzon. Ha a szavazatok kétharmada az elnök távozása mellett szól, a klub kénytelen eltávolítani a jelenlegi elnököt a pozíciójából, és új választást kiírni.