Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A Liverpool nyerte a rangadót! – videóval

A 2. fordulóban máris a Premier League egyik csúcsrangadója következett, a Chelsea és a Liverpool között. Az első félidő nem hozott sok izgalmat, de a mérkőzés egészét tekintve a Chelsea saját magát lőtte lábon.

Nagyon kevés helyzet adódott a mérkőzés első félidejében, mindössze két Werner próbálkozást lehetett feljegyezni. A félidő legvégén aztán Manét ugratta ki a Liverpool, akit Christensen utolsó emberként lerántott. Tierney játékvezető kiállította a dán hátvédet, így úgy vonulhatott szünetre Jürgen Klopp csapata, hogy a második félidőt végig emberelőnyben játszhatják le.

Az 50. percben máris kihasználta emberelőnyét a Liverpool. Salah és Firmino játszott össze, majd a brazil Mané fejére varázsolta a labdát, 0-1! Az 54. minutumban Kepa is hatalmas hibát vétett. A kapus passzát lefülelte Mané, aki az üres kapuba passzolt, 0-2! Ezt követően Wijnaldum is gólt szerezhetett volna, de Kepa nagy bravúrt mutatott be. A 68. percben a Chelsea előtt is komoly helyzet adódott, Mount lövése azonban kevéssel a kapu fölé ment. A 73. minutumban aztán büntetőhöz jutott a Chelsea. Wernert Thiago buktatta a 16-on belül. Jorginho kísérletét azonban hárította Alisson! A 84. percben újabb bravúrt mutatott be a brazil kapus, ezúttal Abraham kísérleténél. A mérkőzés végén még Kepa két lövést hárított Mané és Salah kísérleténél. Összességében a Liverpool kihasználta a Chelsea hibáit és megérdemelten nyert.

Chelsea – Liverpool 0-2 (0-0)
Helyszín:
Stamford Bridge Vezette: Paul Tierney
Gólszerző:-ill. Mané (50’, 54’),
Sárga: – ill. –
Kiállítás: Christensen (45+1’) ill. –

Chelsea: Kepa – Alonso, Zouma, Christensen, James – Kante, Jorginho (Abraham 79.), Kovacic (Barkley 79.) – Mount, Werner, Havertz (Tomori 46.). Vezetőedző: Frank Lampard

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, van Dijk, Robertson – Keita (Milner 64.), Henderson (Thiago 46.), Wijnaldum – Salah, Firmino (Minamino 86.), Mané. Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A 2. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Everton 5-2 West Brom
Leeds 4-3 Fulham
Manchester United 1-3 Crystal Palace
Arsenal 2-1 West Ham

Vasárnap:
Southampton 2-5 Tottenham
Newcastle 0-3 Brighton
20:00 Leicester City – Burnley (Tv: Digi Sport 2)

Hétfő:
19:00 Aston Villa – Sheffield United (Tv: Spíler 1)
21:15 Wolves – Manchester City (Tv: Spíler 1)