Távozik a Barcelona középpályása – sajtóhír

Megbízható források szerint a vasárnapi napon végleg lezárulhat a Barcelona rutinos középpályásának átigazolási kálváriája, és a chilei légiós elutazik új csapatához…

Az olasz átigazolási szakértő Fabrizio Romano értesülései szerint a Barcelona együttesétől már jó ideje távozni készülő Arturo Vidal a vasárnapi napon elutazik Milánóba, hogy véglegesítse régóta rebesgetett átigazolását az Inter csapatához. A forrás szerint a Nerazzurri 1 millió eurót fog fizetni a katalánoknak a tapasztalt labdarúgóért cserébe.

Az olasz sajtó úgy tudja, a rutinos játékos 2+1 éves megállapodás megkötésére készül a Nerazzurrival. A 33 esztendős chilei középpályás két évvel ezelőtt nagyjából 20 millió euróért cserébe szerződött a katalánokhoz a Bayern München együttesétől. Vidal a két idény alatt állandó kiegészítő emberként, jobbára csereként 96 tétmérkőzésen lépett pályára a Blaugrana színeiben, az elmúlt szezonban is jutott neki 33 bajnoki és 7 BL-fellépés.

A bajoroknál töltött időszakot megelőzően a 115-szörös chilei válogatott játékos 2011 és 2015 között már az olasz rekordbajnok Juventus színeiben játszott a Serie A-ban, első három évében alapembere volt az Inter mostani mesterének, Antonio Contének, aki gőzerővel csábítja most őt a milánóiakhoz.