Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Norvég támadóval erősített az RB Leipzig! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő RB Leipzig együttese a mai nap folyamán hivatalos fórumain bejelentette, hogy leigazolták a Crystal Palacetól Alexander Sörlothot.

Új támadót szerződtetett a Gulácsi Pétert és Willi Orbant is foglalkoztató RB Leipzig gárdája. A német alakulat Alexander Sörlothot igazolta le a Crystal Palace csapatától. A 24 esztendős játékosért a hírek szerint 20 millió eurót fizetett a lipcsei alakulat. A norvég támadó 2025 nyaráig kötelezte el magát új kenyéradójánál. A futballista az alábbiakat mondta a szerződés aláírása után:

A kezdeti tárgyalásokat követően gyorsan világossá vált, hogy az RB Leipzignél szeretnék játszani. A klub lenyűgöző teljesítményt nyújtott az előző szezonban a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Nagyon passzol hozzám az a támadó felfogás, amit Julian Nagelsmann alkalmaz. Alig várom, hogy együtt megpróbáljunk még jobb eredményeket elérni, mint tavaly.

Sörloth 2018 januárjában került Angliába a Midtjylland csapatától. A támadó azóta a Palace színeiben összesen 20 mérkőzésen lépett pályára, mivel a londoniak többnyire kölcsönadták őt. Először a Gentnél töltött el fél évet, majd a legutóbbi szezont a Trabzonspor alakulatánál töltötte, ahol kiváló számokat produkált. A török gárdánál összesen 49 meccsen kapott szerepet, amelyeken 33 gólt és 11 asszisztot jegyzett. A 24-szeres norvég válogatott támadó új csapatában a 19-es mezszámot fogja viselni.