Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentették az új holland szövetségi kapitányt – HIVATALOS

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) hivatalos oldalán keresztül jelentette be, hogy kinevezték az Oranje új szövetségi kapitányát, Frank de Boer személyében. 

Igaznak bizonyultak a sajtóhírek, hiszen a holland szövetség közleménye szerint Frank de Boer két éves szerződést írt alá a nemzeti csapatnál, ami azt is jelenti, hogy ha a válogatott kijut a 2022-es katari világbajnokságra, az 50 éves szakember irányíthatja ott is a csapatot.

A holland válogatott élére azután kellett új szövetségi kapitányt keresni, hogy Ronald Koeman elfogadta a Barcelona vezetőedzői pozícióját. A szövetség első gondolata Luis van Gaal volt, de a játékosok kifejezetten kérték, hogy ne ő vegye át a csapat irányítását.

De Boer ezelőtt az MLS-ben szereplő Atlanta United csapatánál volt edző, de korábban megfordult az Inter, a Crystal Palace és az Ajax kispadján is. A válogatottaknál is van némi tapasztalata, hiszen a  2010-ben világbajnoki ezüstérmes holland nemzeti csapatnak ő volt a másodedzője.

A hollandok októberben Mexikó ellen felkészülési mérkőzésen, Bosznia-Hercegovina és Olaszország ellen pedig a Nemzetek Ligájában lépnek pályára.