Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Szuperkupa: a Bayern győzött Budapesten, a csereember gólja döntött – videóval

Az UEFA Szuperkupa budapesti mérkőzésén a 2019–2020-as szezonban mindent megnyerő Bayern München hosszabbítás után 2–1-es győzelmet aratott az Európa-ligát elhódító Sevilla ellen.

Hansi Flick gárdája nem akármilyen önbizalommal érkezhetett Magyarországra, hiszen a tökéletes idényük után a Bundesliga új kiírását is egy laza nyolcassal kezdték. Az összecsapáson ennek ellenére a Sevilla jutott vezetéshez, mégpedig a 13. percben: ekkor ugyanis az andalúziaiak büntetőhöz jutottak, az argentin Lucas Ocampos magabiztosan ki is használta a lehetőséget. Az első játékrészt domináló müncheniek természetesen BL-győzteshez méltóan nem törtek össze, több mint fél óra elteltével el is érték az egyenlítő találatot a bajorok: Robert Lewandowski remekül visszatett labdájára Leon Goretzka érkezett. A fordulást követően már Julen Lopetegui fiai előtt is adódtak helyzetek, ez leginkább a spanyol tréner frissítéseinek volt köszönhető: a legveszélyesebben a marokkói csatár, Youssef En-Nesyri állt be, olyannyira, hogy a hajrában el is dönthette volna a Szuperkupa sorsát, ám Manuel Neuer megcsillogtatta klasszisát a ziccerben. A túloldalon Flick csupán egyet cserélt, Corentin Tolisso váltotta Leroy Sanét. A rendes játékidő tehát 1–1-es döntetlennel végződött, következhetett a túlórázás.

A kétszer tizenöt perc egyik legemlékezetesebb pillanata szintén En-Nesyri nevéhez fűződik, akinek a lövése a kapufán csattant – Neuer reflexe ehhez is kellett, más kérdés, hogy gól esetén valószínűleg érvénytelenítették volna a találatot les miatt. Flick a 99. minutumban cserére szánta el magát, a klubtól minden bizonnyal távozó Javi Martíneznek szavazott bizalmat. A német mester a döntő legnagyobb húzását követte el ekkor, hiszen néhány perccel később éppen a spanyol védő csapott le a Yassine Bono kapus által kiütött labdára, fejese pedig behullott a hálóba. Martínez ezzel beállította a végeredményt is, álomszerűen búcsúzhat a Bayern alakulatától – már amennyiben valóban igaznak bizonyulnak a transzferpletykák.

A müncheniek tehát a negyedik lehetséges trófeájukat is a magasba emelhették a naptári évben, a Puskás Aréna pedig újabb futballünnepen van túl.

FC Bayern München – Sevilla FC 2–1 (hosszabbítás után)
Gólszerzők: Goretzka (34.), Martínez (104.), ill. Ocampos (13. – büntető)

Neuer – Pavard, Hernández (Martínez), Süle, Alaba (Boateng) – Goretzka (Davies), Kimmich – Sané (Tolisso), Müller, Gnabry – Lewandowski.

Bono – Navas, Carlos, Koundé, Escudero – Jordan (Vázquez), Fernando, Rakitic (Torres) – Suso (Gudelj), De Jong (En-Nesyri), Ocampos.

A találkozó videós összefoglalója: