Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Aubameyang elárulta az igazat a Barcáról

Fontos döntést hozott meg idén nyáron az Arsenal támadója, Pierre-Emerick Aubameyang. A gaboni csatár ugyanis az óriási csábítás ellenére maradt a londoniaknál, hogy megpróbálja sikerre vezetni társait a Premier League-ben.

Pierre-Emerick Aubameyang 2018. januárjában csatlakozott az Arsenalhoz, miután kifizettek érte majdnem 65 millió eurót a Borussia Dortmundnak. A ma már 31 éves csatár azóta gólokkal hálálta meg az „Ágyúsok” bizalmát, és a csapat talán legfontosabb játékosának számít. A csapatkapitánnyá előlépett Aubameyangot idén gőzerővel rohamozta az FC Barcelona, ám több korábbi Arsenalossal ellentétben (Henry, Fabregas, Hleb, Vermaelen, Song) nem dőlt be a katalánoknak.

Saját elmondása szerint más kérője is volt, de meggyőzte őt az a pozitív kép, amelyet a tavaly kinevezett új edző, Mikel Arteta festett le számára:

„Számos ajánlat érkezett, különsen az FC Barcelonától, de más kluboktól is. Kiemelt célom az volt, hogy maradjak. Két okból: az első az edző, Mikel Arteta, akivel beszélgettünk a szünetben, és meggyőzött engem a projekt szempontjából. És másodsorban a rajongóktól kapott szeretett miatt vagyok itt. Úgy bántak velem, mint eggyel közülük, aki közéjük tartozik.”

– nyilatkozta Aubameyang a CANAL+-nek.