Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Sallaiék elvéreztek a Dortmund otthonában! – videóval

Az Augsburg elleni bajnoki és a Bayern elleni szuperkupa vereség után a Dortmund a Sallai Rolanddal felálló Freibrugot fogadta. A hazaiak nehezen lendültek bele a mérkőzésbe, de az első gólt követően bedarálták ellenfelüket.

Nagyon álmoskásan kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, amelynek az első 30 percben nem sikerült komoly helyzetet kialakítania. A 31. minutumban Reus szerzett labdát a Freiburg térfelén, amit Reyna tálalt jól Haaland elé, aki nem hibázta el a helyzetet, 1-0! A gól nagyon jót tett a mérkőzésnek, a Dortmund felpörgött. Előbb Reyna, majd Haaland került nagyon közel ahhoz, hogy megduplázzák az előnyt, de mindkét kísérlet kevéssel elkerülte a kaput. Ezt követően Müller kapus mutatott be két hatalmas bravúrt Meunier és Hummels lövésénél.

A második játékrész elején szöglethez jutott a Borussia, amit Reyna ívelt a nagyon üresen álló Can fejére, aki a hálóba továbbította a labdát, 2-0! A 66. percben minden kérdést lezárt a Dortmund. Reyna ugratta ki ismételten Haalandot, a norvég pedig mattolta Müllert, 3-0! A mérkőzés utolsó negyedében több komoly lehetősége volt a a hazaiaknak az előnyük növelésére, de erre egészen a 92. percig várni kellett. Ekkor a Dortmund lekontrázta a Freiburgot, Haaland ugrott ki és önzetlenül kiszolgálta Passlackot, akinek csak az üres kapuba kellett passzolnia, 4-0! Lucien Favre tanítványai a nehezebb kezdés ellenére nagyon sima győzelmet arattak.

Borussia Dortmund – Freiburg 4-0 (1-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park (korlátozott számú néző) Vezette: Guido Winkmann
Gólszerzők: Haaland (31’, 66’), Can (47’), Passlack (90+2′) ill.-

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Union Berlin 4-0 Mainz

Szombat:
Frankfurt 2–1 Hoffenheim
Köln 1–3 Mönchengladbach
Stuttgart 1–1 Leverkusen
Werder Bremen 1–0 Bielefeld
18:30 RB Leipzig – Schalke 04 (Tv: Sport 1)

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg – Augsburg (Tv: Sport 1)
18:00 Bayern München – Hertha Berlin (Tv: Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: