Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leigazolta régóta vágyott kiszemeltjét az Athletic Club – HIVATALOS

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a spanyol bajnokságban (La Liga) egy győzelemmel és két vereséggel kezdő Athletic Club gárdája komolyan érdeklődött a Torino baszk játékosa iránt, és végül nem is tágítottak tőle…

Az Athletic Club együttese hivatalos oldalán keresztül erősítette meg, hogy megszületett a megállapodás a Torino csapatával, melynek keretein belül megszerezték Álex Berenguer játékjogát az olasz klubtól. A baszkok beszámolói szerint az új igazolás 2024-ig kötött szerződést vele, sajtóinformációk szerint a vételára 12 millió euró volt.

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a 25 éves pamplonai származású szélsőt az Osasuna úgy adta el az olaszoknak 5.5 millió euróért és további 1 millió euró teljesítménybónuszért, hogy a megállapodásban azt is előírták, hogy az olasz klubnak újabb 1.5 millió eurót kell fizetnie, amennyiben a játékost a bilbaóiaknak adják el a jövőben. Mindezt azért tették, mert biztosak voltak benne, hogy a szigorúan, kizárólag baszk kötődésű játékosokat foglalkoztató bilbaói egylet előbb vagy utóbb meg fogja kísérelni a megszerzését.

Berenguer három szezon alatt 95 mérkőzésen 10 gólt szerzett a Torino színeiben, és bár a csapat meghatározó szereplői közé tartozott, tulajdonképpen ő sem tudott segíteni az együttesnek azon, hogy az elmúlt három idény bármelyikében kitörjenek a középcsapat szerepéből.