Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ismét gólzáporos meccsen nyert az Atalanta! – videóval

A Lazio idegenbeli legyőzése után Gasperini tanítványai ezúttal a Cagliarit fogadták. Az Atalanta már az első félidőben eljutott 4 lőtt gólig, és begyűjtötte újabb győzelmét.

Korán megszerezte a vezetést az Atalanta. Palomino ugratta ki a 7. percben Murielt, aki nem hibázta el a ziccerét, 1-0! A 21. minutumban majdnem megduplázta előnyét a hazai gárda, de Roon kísérleténél a felsőléc mentette meg a vendégeket. Az előnyt nem sikerült növelni, a Cagliari pedig kiegyenlített. Egy szögletet követően Godin csúsztatott a hosszúba, 1-1! Nem sokáig volt egyenlő az állás. Az Atalanta vezetett támadást, Zapata Gomezhez passzolt, aki 25 méterről tökéletesen helyezte a labdát az alsó sarokba, 2-1! A félidő végéhez közeledve ismét mattolta vendégét az Atalanta. Muriel és Gosens játszott össze, majd utóbbi bepasszolta Pasalicnak a labdát, akinek csak az üres kapuba kellett helyeznie a játékszert, 3-1! A 42. percben már 3 volt a különbség. Zapata cselezte be magát a szélről, lövése pedig a kapufa segítségével a hálóban kötött ki, 4-1!

A második játékrész 3 hatalmas Cragno bravúrral indult, majd a Cagliari egy ellentámadásból eredményes tudott lenni Joao Pedro révén, 4-2! Ebben a félidőben ugyan jobban futballozott a Cagliari, de két gólnál közelebb nem tudtak zárkózni. Sőt, Lammers remek egyéni akciója után újabb gólt szerzett az Atalanta, 5-2! Összességében a bergamói alakulat már az első játékrészben eldöntötte az összecsapást, és 3 forduló után 3 győzelemmel állnak.

Atalanta – Cagliari 5-2 (4-1)
Helyszín:
 Gewiss Stadium (korlátozott számú néző) Vezette: Fabrizio Pasqua
Gólszerzők: Muriel (7’), Gomez (29’), Pasalic (37’), Zapata (42’), Lammers (81’) ill. Godin (24’) Joao Pedro (53’)

A mérkőzés összefoglalója:

A 3. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Fiorentina 1-2 Sampdoria

Szombat:
Sassuolo 4-1 Crotone
Udinese 0-1 Roma

Vasárnap:
15:00 Benevento – Bologna
15:00 Lazio – Inter (Tv: Digi Sport 1)
15:00 Parma – Verona
18:00 AC Milan – Spezia (Tv: Digi Sport 1)
20:45 Juventus – Napoli (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: