Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Robinho visszatért korábbi klubjához – HIVATALOS

A jó ideje csapat nélküli veterán brazil klasszis a szombati napon harmadszor is visszatért nevelőcsapatához…

A brazil bajnokságban (Campeonato) szereplő Santos csapata megerősítette, hogy szerződtette egykori saját nevelésű játékosát, a szabadon igazolható Robinhót.

A 36 esztendős csatár az elmúlt két évet Törökországban töltötte az Istanbul Basaksehir gárdájánál, és ám amíg az első idényében négy gólig jutott csapatában, a 2019-2020-as szezonban a bajnoki címből már csak epizódszereplőként vette ki a részét, 15 bajnoki fellépése alatt egyetlen találatot sem szerzett. Mindezek fényében abszolút nem volt meglepetés, hogy augusztusban nem újították meg az évad végén lejáró szerződését.

Robinho annak idején 2005-ben a Real Madrid hívószavára igazolt Európába, ahol három év alatt 135 mérkőzésen 35 gólt szerzett, majd másfél szezont töltött a Manchester City-ben és négy esztendőn át szolgálta az AC Milant – menet közben kölcsönben két külön megszakítás alkalmával is szerepelt a Santosnál. Aztán a kínai és egy másik brazil csapatnál való szerepvállalását követően az elmúlt négy évben a törököknél játszott, mielőbb újra (utoljára?) a hazatérés mellett tette le a voksát.