Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Hibák, amelyek felróhatóak Zidane-nak!

Azok után, hogy a blancók trénere, Zinedine Zidane, a Sahtar Donyeck elleni vereségét követően magára vállalta a felelősséget csapata gyenge formája miatt, a Marca című madridi sportnapilap készített egy szubjektív összeállítást öt pontban arról, hogy mégis miben hibázhatott a francia mester.

1.) Gyenge tervezés és csapatépítés:

Mint az köztudott, a Real Madrid nem igazolt új játékost a nyáron, a kerethez csupán a kölcsönből visszatérő Martin Ödegaard és Alvaro Odriozola csatlakozott. Egyáltalán nem tűnik frissnek a Real Madrid kerete, ráadásul még az említett két futballista is sérült, így nem bővíthetik Zidane variációs lehetőségeit sem.

2.) Isco az ‘új James’?

Míg a nehéz madridi időszakát maga mögött hagyó James Rodriguez újjászületett a Premier League-ben, addig Isco továbbra is csak szenved Madridban. A kétségkívül kiváló képességekkel megáldott spanyol kapcsán egyre többen taglalják, hogy követnie kellene James útját, már csak azért is, mert akarva-akaratlanul, de az önbizalmát igencsak leépítette Zidane.

3.) Zidane vakon bízik Marceloban?

A Real Madrid közelmúltbeli sikereiben kétségkívül elévülhetetlen érdemei vannak a brazil balhátvédnek, ugyanakkor már az előző idényben is érezhető volt a látványos formahanyatlása. Marcelo játéka olyannyira nem javult fel, hogy csapata legutóbbi két veresége (Cádiz, Sahtar) alkalmával is komoly hibákat vétett a védelemben. Továbbá, ahogyan a Marca fogalmaz, ‘már támadásban sem olyan hasznos, mint korábban, mégis rendre tagja a kezdőcsapatnak’.

4.) Achraf Hakimi és Sergio Reguilón elengedése:

Zidane valószínűsíthető, hogy ezt a döntés, hasonlóan mint az első pontban leírtat is, a klubvezetéssel karöltve hozta meg. Bár a két játékoson 70 millió eurót keresett a klub (Hakimi – 40; Reguilón – 30), pont az ő posztjaikon tűnik igazán sebezhetőnek a Real. nNm is beszélve arról, hogy Hakimi (21) és Reguilón (23) fiatal, nemzetközi viszonylatban is elismert szélső hátvédek, akik még kötődtek is a Real Madridhoz, ígéretes jövő előtt állnak, mégis könnyen lemondtak róluk (…)

5.) ‘Minden edzőnek vannak kedvelt játékosai’:

Igaz ez Zidane-ra is, akinél Thibaut Courtois, Sergio Ramos, Raphael Varane, Dani Carvajal, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modric és Karim Benzema, ha egészségesek, játszanak is. A felsorolt játékosokkal ugyan nagy címeket nyert Zidane, de mintha túlságosan is ragaszkodna hozzájuk. A Marca itt felhozza, hogy Vinícius Junior, Rodrygo vagy Martin Ödegaard továbbra sem kap annyi esélyt, hogy meggyőzhetné Zidane-t, aki bármennyire is szokta hangsúlyozni, hogy bő kerete van, annyira mégsem tűnik a rotáció hívének…