Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: döntetlennel végződött a DAC és a Slovan rangadója – videóval

Ugyan szóba került a találkozó elhalasztása is a vendégeket sújtó koronavírus-fertőzések miatt, végül zárt kapuk mögött megrendezték szombat délután a DACSlovan rangadót a szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 11. fordulójában…

 

Az emlegetett sok hiányzó és a halasztási kérelem ellenére nem sokban változott a Slovan Bratislava megszokott kezdője, így Holman Dávid is tagja volt a csapatnak a kezdő sípszó pillanatában. A szerdahelyiek soraiban szokás szerint a kezdőben kapott lehetőséget a csapatkapitány Kalmár Zsolt, valamint Schäfer András egyaránt.

A zárt kapus MOL Arénában az első perctől kezdve igyekezett magához ragadni a kezdeményezést az FC DAC 1904 alakulata, azonban hiába igyekezett mezőnyfölényt teremteni Bernd Storck csapata, kevés lehetőséget sikerült kialakítani a Slovan kapuja előtt. Az első félidő derekánál szép összjátékot követően Schäfer átlövése kevéssel kerülte el Greif ketrecét. Pár perccel később egy lendületes bal oldali akció végén Weiss középre adásába a hátrafelé igyekvő Dominik Kruzliak tette bele olyan balszerencsésen a lábát az ötös előterében, hogy éppen a saját kapujába juttatta a játékszert. Öngóllal szerezte meg a vezetést a Slovan. (0-1) Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, a 34. percben Andrija Balic egy kapufát is érintő, védhetetlenül szabadrúgásgóllal egyenlítette ki a találkozó állását. (1-1) Két percre rá máris visszavehette volna az előnyt a pozsonyi gárda, ám Njie nagyot mentett, majd a szünet előtti pillanatokban Balic lövését hárította Greif, így 1-1-es döntetlennel mehettek le a félidőre a csapatok.

Nagy lendülettel indította a DAC a második játékrészt, ám Ramírez és Divkovic próbálkozásánál egyaránt sikeresen végezte az elhárítást a pozsonyi hátsó alakzat. A félidő derekánál Ratao lehetőségénél Jedlickának kellett szép védést bemutatni, majd az utolsó húsz percen belülre érve egy pontrúgást követően Müller közeli fejesénél Greif hatalmas bravúrral hárítva őrizte meg kapuját a góltól. A hajrára egyre inkább fokozódott a DAC nyomása, de a nagy igyekezet ellenére képtelenek voltak érdemben odaférkőzni a Slovan kapuja elé.

Tehát a küzdelmes, több hazai lehetőséget hozó találkozó pontosztozkodással zárult, vagyis a DAC két ponttal továbbra is legnagyobb üldözője előtt áll a táblázat élén.

FC DAC 1904 – Slovan Bratislava 1-1 (1-1)
Helyszín: MOL Aréna, Dunaszerdahely; Vezette: Petar Kralovic

Gólszerzők:  Balic (34.), ill. Kruzliak (26. – öngól)
Sárga lapok:  Kruzliak (40.), Davis (47.), ill. Nono (33.), De Marco (70.), Rabiu (89.)
Kiállítva: – ill. –

FC DAC 1904: Jedlicka – Blackman, Müller, Kruzliak, Davis – Njie, Balic, Schäfer – Divkovic (Fabry 90+1.), Ramírez, Kalmár. Vezetőedző: Bernd Strock.

Slovan Bratislava: Greif – Pauschek, Abena, Bajric, De Marco – Nono (Rabiu 78.), Holman – Cavric (Lovat 90+1.), Weiss, Ratao (Moha 78.) – Medved. Vezetőedző: Darko Milanic (nem volt jelen).

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)