Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ismét szigorodnak az előírások

A koronavírus-járvány második hullámának fokozott terjedése miatt az olasz kormány a minap komoly szigorítások bevezetését jelentette be, amely az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) lebonyolítását is érinti…

 

Azok után, hogy az elmúlt hetekben Olaszországban fokozatosan romlott az általános helyzet, és rendszerint naponta 15-20 ezer új fertőzöttet diagnosztizálnak a koronavírus-járványban, az olasz kormányfő jelentős szigorítások bevezetését jelentette be.

Giuseppe Conte miniszterelnök számtalan egyéb közösségi korlátozás mellett úgy döntött, hogy jövő hétfőtől ismét zárt kapusak lesznek a sportesemények az országban legalább november 24-ig. Mint ismeretes, az elmúlt bő egy hónap során 1000 fő belépése, a távolságtartási és maszkviselési szabályok betartása mellett engedélyezett volt, de a következő fordulótól határozatlan ideig biztosan nem lesznek jelen nézők a Serie A-s mérkőzéseken.

Összességében a február vége óta tartó koronavírus-járvánnyal összefüggésben 37 210-en vesztették életüket és több mint 504 ezer pozitív tesztet végeztek el az országban.