Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A sírból hozta vissza a mérkőzést a Ferencváros! – videóval

A Ferencvárosra az a meccs várt a Bajnokok Ligája csoportkörében, ahol a legnagyobb esélye volt a pontszerzésre. Az első félidőben aztán a Dinamo Kijev két góllal is elhúzott, de a Fradi képes volt felállni ebből és egy pontot otthon tudtak tartani.

Isael kísérlete volt az első nagyobb lehetőség a találkozón, amit Boyko hárítani tudott. Az első komoly helyzet az ukránok előtt a 19. percben adódott, de Dibusz a helyén volt és védeni tudta Karavaev próbálkozását. A félidő felétől folyamatosan a Dinamo került fölénybe, ami helyzetekben is megmutatkozott. A 27. minutumban aztán büntetőhöz jutottak a vendégek Haratin kezezése után, amit Tsygankov értékesített, 0-1! A 37. percben Tokmac előtt adódott lövési lehetőség, tekerése azonban kevéssel elkerülte Boyko kapuját. A 41. percben meg tudta duplázni előnyét a Dinamo. Sikerült a védelem mögé kerülniük, a beadásra középen De Pena érkezett és a hálóba passzolt, 0-2!

A második játékrész első negyedében nem sokat változott a játék képe, aztán az 59. percben mégis összejött a szépítés. Zubkov passza után Tokmac vette be a vendégek kapuját, 1-2! Az ukránok alaposan visszavettek a tempóból a második félidőben, de a Fradi nagyon nehezen tudott épkézláb támadásokat felépíteni. A 86. percben aztán emberelőnybe került az FTC, miután Sydorchuk megkapta a második sárgáját. Ezt a 90. minutumban sikerült is kihasználni! Laidouni lövésébe Boli tudott belekotorni, amivel összejött az egyenlítés, 2-2! A ráadásban ugyan próbálkoztak Rebrov tanívtányai, újabb gólt viszont nem sikerült szerezni. Ezzel a döntetlennel megszerezte első pontját ebben a csoportkörben a Ferencváros!

Ferencváros – Dinamo Kijev 2-2 (0-2)
Helyszín
: Groupama Aréna Nézőszám: 5500 Vezette: Ivan Kruzliak
Gólszerzők: Nguen (59.), Boli (90.) ill. Tsygankov (28. – büntető), De Pena (41.)
Sárga: Somalia (13.), Heister (21.), Haratin (27.), Laidouni (71.), Nguen (72.) ill. Sydorchuk (52., 86.), Buyalskyy (76.)
Kiállítás: – ill. Sydorchuk (86.)

Ferencváros: Dibusz – Heister, Kovacevic (Dvali 86.), Blazic, Lovrencsics (Botka 86.) – Haratin (Laidouni 65.), Somalia, Sigér (Mak 73.) – Zubkov, Nguen, Isael (Boli 73.) Vezetőedző: Szerhij Rebrov

Dinamo Kijev: Boyko – Kedziora, Zabarnyi, Popov, Karavaev – Buyalskyy (Garmash 82.), Sydorchuk, Shaparenko (Baluta 89.) – De Pena, Supriaga (89. Verbic), Tsygankov (Rodrigues 90+3.) Vezetőedző: Mircea Lucescu

A mérkőzés összefoglalója:

A G csoport állása:

A góllövőlista állása: