Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Kínos vereségbe szaladtak bele José Mourinhoék! – Videóval

Az Európa-liga csoportkörének második fordulójának kétségkívül egyik legnagyobb meglepetését José Mourinho Tottenhamjének veresége szolgáltatta Belgiumban, a Royal Antwerp vendégeként.

I-csoport

Qarabag – Villarreal 1-3 (0-0)
Gólszerzők: Kwabena (78.) illetve Pino (80.), Alcácer (85. és 96. – utóbbit büntetőből)

Egy sokáig gól nélküli találkozón a hajrára pörögtek fel az események. Egy szép támadás végén a hazaiak szerezték meg a vezetést a 78. percben. Sokáig azonban nem örülhettek az azeriek, hiszen a mindössze 18 esztendős spanyol, Yeremi Pino nagy gólja felhozta a Villarrealt, olyannyira, hogy Paco Alcácer duplájával Unai Emery csapata a maga javára is fordította a találkozót.

Sivasspor – Maccabi Tel Aviv 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Kayode (55.) illetve Biton (69. -büntetőből), Peretz (74.)
Kiállítás: S. Camara (67.)

A Maccabi a Villarrealhoz hasonlóan hátrányból fordított ellenfele ellen, így csak úgy, mint a “sárga tengeralattjáró” továbbra is hibátlan a csoportban.

A csoport állása:

 

J-csoport

Royal Antwer – Tottenham 1-0 (1-0)
Gól: Rafaelov (29.)

Gareth Bale először állította José Mourinho a kezdőcsapatba, amely utólag már tudjuk, nagyon nem sült el jól. A Tottenham ha mezőnyben fölényben is futballozott, óriási meglepetésre egyáltalán nem nőtt belga ellenfele fölé, és ki gondolta volna, de az izraeli Lior Rafaelov kíméletlen helyzetkihasználása a 29. percben az angolok végzetét is jelentette.

Kellemetlen, már-már kijózanító pofonba szaladt bele a Mourinho-legénység…

LASK Linz – Ludogorec 4-3 (3-1)
Gólszerzők: Balic (2.), Gruber (12.), Raguz (35.), Verdon (56. -öngól) illetve Manu (15. 67. és 74. -utóbbit büntetőből)

Hét gólos thrillert játszottak Linzben a csapatok. ahol a LASK  szűk egy óra elteltével már 4-1-re is vezetett, de a hajrára emberhátrányba került,  és mégis izgulnia is kellett a három pontért.

A csoport állása: