Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve: Pirlo szerint még időre van szüksége a csapatának!

A torinóiak nyáron kinevezett menedzsere, Andrea Pirlo a következőképpen látta az FC Barcelona elleni 2-0-ás vereséget

A korábbi klasszis középpályás nem meglepő módon igyekezett megragadni a találkozó pozitívumait, és a fejlődési folyamat menetét kihangsúlyozni. Tette mindezt úgy, hogy bár Alvaro Morata ritkán látható balszerencsés módon három meg nem adott gólt is szerzett, azonban a spanyol csatár lövésein kívül a Juve nem találta el a Barca kapuját (!) a 90 perc alatt.

“Tudtuk, hogy nehéz dolgunk le egy jó futballt játszó csapat ellen, aki magas szintet képvisel, és láthatóan előttünk is jár! A Barca elleni találkozóra úgy kell tekintenünk, mint egy olyan meccsre, amiből a jövőben sokat tanulhatunk, esetleg profitálhatunk is. Nem akarok kifogásokat keresni, de voltak játékosok, akiknek ez mindössze a második Bajnokok Ligája találkozója volt.” – Idézi a Sky Sport Italia Pirlo meccs utáni szavait.

“Egy átalakulási folyamat közepén járunk, ráadásul többen játékosomra sem számíthatok. Nincs túl sok variációs lehetőségünk mostanában, főleg, hogy heti két meccset kell játszanunk. Remélem minél előbb visszatérnek a hiányzóink, akikkel a tapasztalat is visszatér majd a csapatba.” – Folytatta Pirlo, aki csapata következő, látványos hibáit emelte ki.

“Jobban kell pozíciós futballt játszanunk. Dybala és Kulusevski túl sokszor, túl közel játszottak egymáshoz, Chiesa pedig sokszor egyedül maradt a széleken. Gyorsabban kell járatnunk a labdát is. Többször is hibáztunk labdabirtoklásnál, hiszen túl könnyen eladtuk a labdát. Emberhátrányban pedig még mindig le akartunk támadni, túl sokat futottunk, mondhatni feleslegesen. Nem kérdés, fejlődnünk kell, hogy a Barcelonával fel tudjuk venni a versenyt a folytatásban!” – Így a Juve trénere.