Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: 22 meccs óta nyeretlen a Schalke – videóval

A történelmi mélyponton lévő német csapat 22 Bundesliga-mérkőzés óta nyeretlen, ezúttal az újonc Stuttgart ellen nem tudott győzni.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék képe, és a 30. percen a Schalke megszerezte a vezetést Malick Thiaw fejesgóljával (0-1). A Stuttgart az 56. percben egyenlített, ekkor a szünetben csereként beálló Nicolás González fejesébe Salif Sane ért bele kézzel, a megítélt tizenegyest az argentin támadó értékesítette (1-1). A Stuttgart az egyenlítés után is mindent megtett az újabb gól megszerzéséért, de ez nem jött össze, sőt a hosszabbításban még megnyerhette volna a meccset a Schalke, de a Stuttgart kapusa, Gregor Kobel hatalmas bravúrral hárítani tudott, így az eredmény nem változott.

A Bundesliga előző kiírásában a Schalke a 12. helyen zárt. A 2020-21-es szezon nyitófordulójában a címvédő Bayern München vendégeként 8-0-ás vereséget szenvedett, majd kikapott a Werder Brementől, ezt követően pedig kirúgták David Wagner vezetőedzőt. A helyére kinevezett Manuel Baummal az együttes kikapott a Lipcsétől és a Borussia Dortmundtól is, az első pontját az Union Berlin ellen szerezte a negyedik fordulóban. A gelsenkircheni csapat 22 bajnoki mérkőzés óta nyeretlen a Bundesligában. Legutóbb január 17-én, a Mönchengladbach ellen tudott meccset nyerni, közel kilenc és fél hónapja.

Schalke – Stuttgart 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Thaiw (30.), ill. González (56. – tizenegyesből)

A forduló további mérkőzései:

Szombat:
15:30: Augsburg – Mainz
15:30: Bielefeld – Borussia Dortmund (tv: Sport 2)
15:30: Frankfurt – Werder Bremen
15:30: Köln – Bayern München (tv: Sport 1)
18:30: Mönchengladbach – RB Leipzig (tv: Sport 1)

Vasárnap:
15:30: Freiburg – Leverkusen (tv: Sport 1)
18:00: Hertha BSC – Wolfsburg (tv: Sport 1)

Hétfő:
20:30: Hoffenheim – Union Berlin (tv: Sport 1)

A tabella jelenlegi állása:


A góllövőlista élmezőnye: