Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Továbbra is nyeretlen hazai pályán a Manchester United! – videóval

Nem kezdte túl jól a szezont a Manchester United és az Arsenal alakulata sem. A „Vörös Ördögök” hazai pályán eddig 3 mérkőzés alatt nem tudtak győzelmet aratni, ami ezúttal sem jött össze, sőt pontot sem tudtak szerezni Mikel Arteta tanítványai ellen.

Nem született sok lehetőség az első félidőben. A játékrész első felében inkább az Arsenal akarata érvényesült, de ezt követően a United is több veszélyes ellentámadást tudott vezetni. A félidő végére ismét az Arsenal előtt adódtak nagyobb lehetőségek, a 39. percben például Willian lövése a kapufáról ment fölé. A 44. minutumban Saka tudott fejelni, de próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput.

A második játékrészben támadóbb felfogásban lépett fel a United, de egy eladott labda után Aubameyang talált majdnem a hálóba. Ezt követően Maguire veszélyeztetett fejjel, kísérlete azonban nem talált el Leno portáját. A 68. percben aztán büntetőhöz jutott az Arsenal gárdája Pogba szabálytalansága után. Az ítéletet Aubameyang hajtotta végre nagyon higgadtan, 0-1! A 85. minutumban majdnem összejött az egyenlítés a United számára, de a kapufa az Arsenallal volt. A későbbiekben már nem tudtak veszélyeztetni a “Vörös Ördögök”, így ezúttal sem jött össze hazai pályán a győzelem a Manchester Unitednek.

Manchester United – Arsenal 0-1 (0-0)
Helyszín:
 Old Trafford  Vezette: Mike Dean
Gólszerző:ill. Aubameyang (69. – büntető)
Sárga: Fred (22.), Greenwood (71.), Cavani (90+4.), Maguire (90+4.) ill. Holding (25.), Gabriel (27.), Aubameyang (87.)
Kiállítás:ill. –

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – Fred (Matic 62.), McTominay, Pogba, Fernandes (van de Beek 75.), Greenwood (Cavani 75.) – Rashford Vezetőedző: Ole Gunnar Solskjaer

Arsenal: Leno – Holding, Gabriel, Tierney – Bellerin, Thomas, Elneny, Saka – Aubameyang (Mustafi 87.), Lacazette (Nketiah 76.), Willian (Maitland-Niles 86.) Vezetőedző: Mikel Arteta

A 7. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Wolverhampton 2-0 Crystal Palace

Szombat:
Sheffield United 0-1 Manchester City
Burnley 0-3 Chelsea
Liverpool 2-1 West Ham

Vasárnap:
Aston Villa 3-4 Southampton
Newcastle 2-1 Everton
20:15 Tottenham – Brighton (Tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
18:30 Fulham – West Brom
21:00 Leeds – Leicester

A mérkőzés összefoglalója:

 

A bajnokság állása:

 

A góllövőlista állása: