Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: döntöttek a Diósgyőr-Újpest mérkőzésről – HIVATALOS

Mint arról a napokban beszámoltunk, koronavírus-fertőzöttjeire való tekintettel az Újpest csapata bejelentette, hogy nem áll ki soron következő bajnokijára, mellyel kapcsolatban immár a hivatalos döntést is meghozták…

 

Az MLSZ csütörtök este hivatalos levélben tájékoztatta a Diósgyőr csapatát, hogy az eredeti kiírás szerint pénteken 20 órakor kezdődő DVTK–Újpest mérkőzést a kiírt időpontban nem (és később sem) rendezik meg. Nem sokkal később a versenybizottsági határozat is megérkezett, a miskolci klub meccs nélkül megkapta a győzelemért járó három pontot 3-0-s gólkülönbséggel.

A lila-fehérek az NB I előző fordulójában több ifjúsági futballistával a kezdőcsapatban 4-0-s vereséget szenvedtek az MTK-tól, miután akkor is hiába kértek halasztást, de legalább még kiálltak a mérkőzésre.

Azóta viszont csak rosszabb lett a helyzet, s az újpestiek hiába hivatkoztak arra, hogy két játékosuk kivételével mindenkinek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Indoklásuk szerint nem szerettek volna felelőtlenül pályára lépni, hogy másokat megfertőzzenek, az MLSZ és a DVTK végül nem adott helyt a halasztási kérelemnek.