Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: újabb csapat kért halasztást

Az Újpest csapata mellett újabb NB I-es klub kérte a hétvégi bajnoki mérkőzése elhalasztását az elszaporodó pozitív eredményt hozó koronavírus-tesztek miatt…

A Budapest Honvéd csapata halasztási kérelmet nyújtott be az MLSZ felé soron következő NB I-es bajnokija, a szombati Budafok elleni, idegenbeli összecsapására vonatkozólag, miután a csapaton belül egyre több a koronavírussal fertőzött játékos, stábtag.

A csapat első keretében 15 játékos koronavírusos, a szakmai és az egészségügyi stábból összesen nyolcan fertőződtek már meg, ráadásul a Magyar Futball Akadémián is 20 felett van azon játékosok száma, akik betegek, vagy nemrég estek át a betegségen. A Honvéd közleményében arra hivatkozik, hogy az előző két bajnokin számtalan fiatalt bevetve még ki tudott állni, de mivel a helyzet tovább romlott, mindenképpen halasztani szeretnének.

Az újonc Budafok egy nap gondolkodási időt kért, pénteken hoz döntést arról, hogy hozzájárul-e a halasztáshoz vagy sem.

Az elmúlt hetekben többe közt a Paks a Ferencváros, az Újpest az MTK és a DVTK elleni bajnokit, míg a Békéscsaba a DVTK elleni Magyar Kupa-meccset szerette volna elhalasztani a csapatot sújtó fertőzéshullám miatt, ám az ellenfelek egyik esetben sem fogadták el ezt. A mérkőzéseket valamennyi esetben meg kellett rendezni (nagy meglepetésre valamennyit simán elvesztett a vírus által megtépázott csapat), vagy pedig 3-0-val írták jóvá az ellenfél javára.