Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elképesztő: először a csapat a PL élén!

Az angol bajnokság (Premier League) nyolcadik fordulója péntek este történelemírással kezdődött, ugyanis a Southampton csapata a liga 1992-es fennállása először áll a bajnokság élén…

A Southampton együttese 2-0-ra legyőzte péntek este a Newcastle United gárdáját, ezzel átmenetileg biztosan a bajnokság élére, mellyel természetesen a közösségi oldalukon is büszkén dicsekedhettek. A “Szentek” vezető góljára mindössze hét percet kellett várni, egy labdaszerzést követően Walcott jobb oldali bejátszását ugyanis Che Adams tűzte kapásból a hosszú sarokba. Korán megadták az alaphangot a találkozónak, és a továbbiakban is a hazaiak uralták a játékot, ám sokáig csak kimaradt lehetőségekig jutottak, így tulajdonképpen az egyenlítés is benne lehetett volna a pakliban az ezúttal citromsárgában pompázó “Szarkák” részéről. Ehelyett a hajrában a skót Stuart Armstrong labdát szerzett a Newcastle tizenhatosa előtt, majd néhány cselt követően a hálóba helyezett, bebiztosítva csapata győzelmét, amely az élre repítette őket.

Southampton – Newcastle United 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Adams (7.), Armstrong (82.), ill.

“Lenyűgöző, amit a csapatom művel, gratulálok mindenkinek. Mindenki a legmagasabb szinten játszik. Kissé félelmetes, hogy mit csinálunk mostanában, de őszintén szólva nem meglepő, ha megnézem, hogy mennyi munkánk van benne. Elmondtam a srácoknak az öltözőben, hogy rengeteg energiát fektettünk ebbe, sokat léptünk előre. Erős csapatunk van, szó sincs véletlenről”

– lelkendezett a csapat osztrák menedzsere, Ralph Hasenhüttl.

A Soton az angol bajnokság történetében 1988. szeptember 16-án állt az első helyen, tette mindezt úgy, hogy legjobbja, Danny Ings jelenleg sérülésből lábadozik.

 

A 8. forduló eddigi eredményei

Southampton – Newcastle United 2-0
Brighton & Hove Albion – Burnley 0-0

A 8. forduló további programja

Szombat:
13:30 Everton – Manchester United (tv: Digi Sport 1)
16:00 Crystal Palace – Leeds United (tv: Digi Sport 1)
18:30 Chelsea – Sheffield United (tv: Spíler 1)
21:00 West Ham United – Fulham (tv: Spíler 1)

Vasárnap:
13:00 West Bromwich Albion – Tottenham (tv: Digi Sport 2)
15:00 Leicester City – Wolves (tv: Spíler 1)
17:30 Manchester City – Liverpool (tv: Spíler 1)
20:15 Arsenal – Aston Villa (tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye