Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentin bajnok mestere lehet a Celta Vigónak – sajtóhír

Ahogyan arról beszámoltunk, a spanyol bajnokságban (La Liga) gyengén szereplő Celta Vigo együttese a hétfői napon menesztette eddigi vezetőedzőjét…

 

A Celta Vigo kispadjáról a hétfői napon távozó Oscar García utódja egybehangzó spanyol lapinformációk szerint a 46 esztendős Eduardo Coudet lesz.

Az argentin tréner a hétfői napon nyújtotta be felmondását a brazil bajnoki listavezető Internacional csapatánál. A Porto Alegre-i klub elnöke, Marcelo Medeiros elmondta, hogy meglepte őket a tréner döntése, hiszen vele terveztek a kispadon még a következő idényben is. A sportvezető elárulta, hogy Coudet azzal indokolta a döntését, hogy elfogadta egy európai csapat ajánlatát.

Az egykori középpályás játékoskarrierje során jobbára az amerikai kontinensen futballozott, az egyetlen kivételt éppen a galíciai gárda képezte, amely alkalmazásában 2002-ben szerepelt. Coudet edzőként sokkal nagyobb sikereket ért el, 2019-ben például megnyerte az argentin bajnokságot a Racing Club együttesével. Az elmúlt közel egy évben dolgozott a brazil csapatnál, mellyel 46 meccsből 24-et nyert meg csapata 13 döntetlen és 9 vereség mellett.

A Celta 9 forduló alatt szerzett 7 pontjával mindössze az utolsó bennmaradást érő, 17. helyet birtokolja a válogatott szünet alatt a La Ligában.