Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-pótselejtező: megvan a játékvezető a magyar-izlandi mérkőzésre

Az európai szövetség (UEFA) a keddi napon kijelölte a várva várt Magyarország-Izland Európa-bajnoki pótselejtező játékvezetőjét…

Az UEFA keddi tájékoztatása értelmében a holland Björn Kuipers fújhatja a sípot a csütörtök esti sorsdöntő, Magyarország-Izland Eb-pótselejtezőn a Puskás Arénában.

A 47 éves sípmester korábban eddig két világbajnoki selejtezőn dirigált a magyar válogatott mérkőzésén: 2009-ben az Albánia elleni 1-0-s idegenbeli siker alkalmával, míg 2016-ban a Svájctól elszenvedett 3-2-es vereség során. Emlékezhetünk rá, hogy utoljára szeptember 29-én a Ferencváros-Molde BL-playoff visszavágót vezette a Groupama Arénában, és akkor jelenléte kedvezett a magyar csapatnak, mert a Fradi a 0-0-s döntetlennel bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Kuipers munkáját két honfitársa, Sander van Roekel és Erwin Zeinstra segíti majd az oldalvonalak mellől, továbbá a videobírót is holland játékvezetők kezelik majd.

A holland játékvezető 2014-ben Bajnokok Ligája-döntőt, 2018-ban pedig az Európa-liga döntőjét vezette, de fújhatta a sípot már Konföderációs Kupa fináléjában, vagy éppen U20-as világbajnoki döntőben is. Kuipers polgári foglalkozását tekintve szupermarket-tulajdonos.

Mint ismeretes, a magyar kormány szigorításai értelmében Marco Rossi legénysége nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell, hogy megvívja a mindent eldöntő mérkőzést Izland csütörtök este 20:45-től a Puskás Arénában.