Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arsenal: Özil elfogadta a sorsát?

Szomorú és bizarr egyszerre az, ami Mesut Özillel történik az Arsenal csapatánál. A világbajnok középpályás ugyanis a klub legjobban kereső játékosa, és minden társánál régebb óta is szolgálja azt. A német karmester mégis immár hónapok óta nem játszik, sőt, már a kispadra sem ülhet le csereként. Ennek próbáltunk utána járni.

Mint ismert, a 32 éves Özil már a 2018-as Világbajnokság után lemondta a válogatottságot. A török származású focista már akkoriban is gyakorta felvállalta politikai nézeteit, melynek központjában a jelenlegi törökországi miniszterelnök, Erdogan áll. Özil lelkes támogatója a helyi kormánynak, és gyakori kritikusa azoknak a nemzeteknek és politikai csoportosulásoknak, amelyek szemben állnak az isztambuli „rezsimmel”.

Állítólag Özil Arsenalos mellőzésének legfontosabb oka nem abban keresendő, hogy nem nyújt elég lelkes formát az edzéseken. Az igencsak halk suttogások szerint kínai (szponzori) nyomásra nem húzhatja magára az „Ágyúsok” mezét. A korábbi Real Madrid-középpályás ugyanis többször bírálta már Kínát a muzulmán ujgur kisebbség elnyomásáért, jogfosztásáért. Úgy tudjuk, hogy a politikai nézeteiben megtörhetetlennek látszó Özil inkább felvállalja elveit, sem hogy megtörjék és csak ezért cserébe kaphasson játékperceket Mikel Arteta menedzsertől.

Valószínűleg az imént felvázoltak az okai annak, hogy Özil nem játszhat, bár főleg a mai, gazdaságilag is egyre instabilabb helyzetben óriási luxus a heti többszázezer fontos fizetése.

Özil jelenlegi szerződése 2022. nyaráig érvényes az Emirates-ben. Utoljára még nyáron, felkészülési meccsen lépett pályára az edzéseket leszámítva. A német egyébként gyakran adja bizonyítékát, hogy szereti az Arsenalt: fotók, és üzenetek a közösségi médiában. Ám mindennek ellenére ő csak rendületlenül ül és vár a lelátón minden meccsen, majd hazamegy, és streameli tovább a Twitchen, ahogy videójátékozik.