Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cristiano Ronaldo utolérte Puskás Ferencet a mindenkori góllövőlistán

A portugál válogatott szerdai győzelme alkalmával csereként betaláló világklasszis különleges dolgot hajtott végre…

 

A La Gazzetta dello Sport statisztikái szerint az összes tétmérkőzésen jegyzett gólok száma tekintetében Cristiano Ronaldo az Andorra elleni góljával az örökranglista negyedik helyén beérte a legendás Puskás Ferencet 746 találattal.

Az ötszörös aranylabdás portugál klasszis múlt hétvégén a Lazio ellen zárkózott fel egyetlen gólra az egykori legendás magyar labdarúgóra, a hétközi válogatott-mérkőzésen pedig utol is érte őt. Ronaldónak minden esélye megvan hozzá, hogy már a napokon belül megelőzze a “Száguldó őrnagyot”, hiszen a portugál válogatott a Nemzetek Ligájában szombaton Franciaország, jövő kedden pedig Horvátország ellen újra pályára léphet.

Az említett listát a cseh Josef Bican 805 góllal vezeti megelőzve a két brazil világbajnok legendát, Pelét (767) és Romáriót (761).

CR7 két évvel ezelőtt a világbajnokságon előzte meg Puskást az európai válogatott színeiben szerzett gólokat tekintve, igaz honfitársunk 85 meccsen érte el a 84 gólt, a portugál pedig a 150. meccsén döntötte meg a rekordját.