Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa: “Mindannyian az UEFA és a FIFA bábjai vagyunk!”

A német válogatott és a Real Madrid kiválósága az ‘Einfach mal Luppen’ nevű podcast adásában beszélt arról, hogy mennyire kiszolgáltatottnak érzi magukat, játékosokat a A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) illetve az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntéseinek. 

Kroos elsősorban a futballisták leterheltsége mellett érvelt, mondván, hogy a beiktatott új sorozatok, mint Európában a Nemzetek Ligája, vagy a klubvilágbajnokság kibővítése még inkább csak feszegeti a játékosok teljesítőképességének határát.

“Egyértelmű, hogy mindannyian ki vagyunk szolgáltatva a FIFA és az UEFA döntéseinek. Bábok vagyunk! Az új versenysorozatok, mint a Nemzetek Ligája, vagy a kibővített klubvilágbajnokság a profit maximalizálása szempontjából kiváló döntés, de a játékosoknak egyszerűen megterhelő már.” – Fogalmazott Kroos, aki elmondta véleményét a körvonalazódó európai Szuperliga kapcsán is.

“Van amikor érdemes úgy hagyni a dolgokat, ahogy vannak!” – Így Kroos, aki hozzátette, aggódik a futball szellemisége miatt, hiszen például egy Szuperliga Európában elsősorban a sztárcsapatoknak kedvezne, még nagyobb szakadékot teremtve gazdag és kevésbé gazdag klubok között.