Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: “Őszintén remélem, tudtunk valamit adni Skóciának!”

A skót válogatott csapatkapitánya Andy Robertson érthető módon, érzelmekkel teli nyilatkozatot adott a Szerbia ellen sikeresen megívott Eb-pótselejtezőt követően. 

Mint ismert, a skótok 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel jutottak túl a szerbeken, így az 1998-as világbajnokság után újra nagy nemzetközi tornán szerepelhetnek.

A válogatott csapatkapitánya, Andy Robertson az utóbbi időben klubcsapatában, a Liverpoolban pontosan tudja milyen sikeresnek lenni, ám a balhátvéd szerint a válogatott sikere valami egészen különlegest jelent.

“Nem hiszem, hogy pontosan össze tudnám most foglalni azt, hogy mit is érzek valójában!” – Idézi a Sky Sport a 26 esztendős játékos meccs utáni szavait.

“Rengeteg érzelem volt ebben a találkozóban! Például amikor már elhittük, hogy sikerülhet a rendes játékidőben, a szerbek egyenlíteni tudtak. Össze kellett szednnünk magunkat a hosszabbításra, majd jöttek a tizenegyesek… Le kellett küzdenünk a belső feszültségeket, de szerencsére ez a lehető legjobban sikerült, Marshy-val az élen (David Marshall kapus, aki kivédte az utolsó szerb lövő, Aleksandar Mitrovic büntetőjét – a szerk.)! Számos kritikát és negatív véleményt kaptunk az utóbbi időszakban, de mindez csak összekovácsolt bennünket. Remélem most mindenki elégedett, mi azok vagyunk!” – Folytatta Robertson, hozzátéve még, hogy őszintén reméli, hogy sok skót arcára sikerült mosolyt csalniuk.

“Soha nem éreztem még ilyen érzelmileg egy meccs után, mint most! Remélem az elmúlt év sikertelensége után tudtunk valamit adni Skóciának! Olyan sok éve vártunk már egy hasonló sikerre!” – Így a Liverpool kiválósága, aki megosztott egy kulisszatitkot is a büntetőrúgás kapcsán:
“Bevallom, kissé tartottam attól, hogy mi lesz ha rám kerül a sor. Csak a hatodik vagy hetedik rúgó lettem volna, mivel a combhajlítómat már a meccs közben is éreztem. A srácok viszont fantasztikusak voltak! Kezdődhet az ünneplés!”