Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB-selejtező: Uruguay idegenben ütötte ki Kolumbiát – Videóval

Folytatódtak a küzdelmek a Dél-amerikai világbajnoki selejtező zónában, és a harmadik fordulóban a kolumbiai válogatott fogadta Uruguay legjobbjait.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, ugyanis a hazaiak csúnyán eladtak egy labdát a saját térfelükön, amire Nández csapott le, majd végül addig kivárt, míg Cavanit tisztán megtudja játszani, a Manchester United támadója pedig higgadtan értékesítette lehetőségét (0-1). Az első játékrészben pedig összesen ezt az egy komoly esélyt lehetett feljegyezni, így egygólos előnnyel mehettek pihenőre Suárezék.

A második félidőt is remekül kezdi a La Celeste, mert Jeison Murillo szabálytalanságát követően büntetőhöz jutnak a vendégek, amelyet Suárez nagyon higgadtan értékesít az 55. percben (0-2). Az 58. minutumig kellett várni az első komoly kolumbiai lehetőségig, de Muriel nem találta el a kaput szabadrúgásból. A 73. percben pedig végleg eldőlt a találkozó sorsa, Nunez kapta a labdát a kolumbiai térfél közepén, majd tolt rajta egy keveset és távolról bevette Ospina kapuját (0-3). A mérkőzésen pedig már nem született több gól, ezzel a vereséggel Kolumbia a hatodik helyet foglalja el, míg a begyűjtött három pontnak köszönhetően Uruguay a negyedik.

Kolumbia – Uruguay 0-3 (0-1)
Játékvezető: F. Rapallini (argentín), Helyszín: Estadio Metropolitano Roberto Meléndez (Barranquilla)
Gólszerzők:ill. Cavani (5.), Suárez (55. – büntetőből)
Kiállítva: Y. Mina (90.)

Kolumbia: Ospina – Cuadrado, Mina, Murillo – Mojica – Uribe (Cardona 65.), Barrios (M. Luis Diaz 32.), Lerma – James, Zapata, Muriel (Morelos 59.). Vezetőedző: C. Queiroz

Uruguay: Campana – Cáceres, Giménez, Godín, Vina – Nández, Torreira, Bentancur, De La Cruz (Nunez 46.) – Cavani (Arambarri 78.), Suárez (J. Rodriguez 70.). Vezetőedző: O. Tabarez

Világbajnoki selejtező, Dél-amerikai zóna, 3. forduló
Bolívia – Ecuador 2-3
Argentína – Paraguay 1-1
Kolumbia – Uruguay 0-3
Chile – Peru szombat, 00:00
Brazília – Venezuela szombat, 01:30

A sorozat jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye