Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

RB Leipzig: Kluivert csak kicsit bánja a római kalandot

Egyelőre csak csereembernek számít a német Leipzigban a holland szélső, Justin Kluivert. Az AS Romatól kölcsönben szereplő 21 éves tehetség azonban a saját elmondása szerint is a fejlődés útjára lépett, ami egy kicsit megakadt az olaszoknál.

A már kétszeres holland nagyválogatott Kluivert a családi hagyományokat követve az Ajaxnál nevelkedett, majd 2018-ban kötelezte el magát a Romahoz. A szinte az összes támadó pozícióban bevethető Justin egészen 2023-ig kötelezte el magát a Farkasokhoz. Idén, a nemzetközi átigazolási piac utolsó napján mégis kölcsönbe került a lipcseiekhez. Sőt, a Leipzig még vételi opciót is meghatározott a kölcsönszerződés mellé.

Kluivert az egyik holland lapnak, az Algemeen Dagbladnak nyilatkozott a helyzetéről:

„Az első szezonomban sokat játszottam. A másodikban kevesebbet, de még így is hét gólt szereztem. Még ha az utolsó Eredivisie idényemben tizet is értem el. Az Ajaxban többet játszottam volna. De Olaszországban sokat tanultam. A karanténidőszak nem tett jót nekem, de most egy olyan klubnál vagyok, ahol megmutathatom a kvalitásaimat. Újra formába akarok kerülni.”

– fogadkozott, az ifjú Kluivert.