Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Meghozta döntését Joachim Löw jövőjét illetően a Német Labdarúgó-szövetség

Mint tudjuk, tegnap Németország csúfos vereséget szenvedett a spanyoloktól, ennek következtében nem meglepő, hogy megkérdőjelezték a tréner jövőjét.


A Német Labdarúgó-szövetségnél ma délelőtt ülést tartottak, amelyen Joachim Löw helyzetét tárgyalták meg az illetékesek. A spanyol válogatott elleni 6-0-ás vereség csak a hab volt a tortán, már az elmúlt egy-két évben folyamatosan érték kritikák a 60 éves szakembert,.

A német BILD értesülései szerint, 11:15-től egy bő félórás megbeszélést követően dőlt el, hogy nem menesztik Löwöt, és ő maga sem fog meghátrálni a fiaskótól, sőt, remek jövőt jósol a Nationalelfnek. A Német Labdarúgó-szövetség elnöke, Fritz Keller, a válogatott menedzsere, Oliver Bierhoff, valamint Marcus Sorg másodedző megbeszélését követően született meg a döntés, hogy Löw marad a nemzeti együttes élén.

Bierhoff és Keller egy gyengébb időszakról beszélnek, áramszünetként emlegetik a most megmutatkozó gyengébb teljesítményt. Emellett Löw is jelezte, hogy mindenképp folytatni akarja. A szövetségnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy le fogják vonni a megfelelő következtetéseket a vereségből. Emellett elmondása szerint ennek a fiatal csapatnak megvan az a képessége, hogy egy erős, konkurenciaképes csapattá fejlődjön, sőt mi több, megnyerjék az Európa-bajnokságot. Ennek ellenére nagyon sajnálja a történteket.