Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nemzetek Ligája: “Nem szabadott volna játszanunk szeptemberben!”

Az angol labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate a legújabb azon szakemberek sorában, akik a zsúfolt versenynaptárra hivatkoznak. 

Southgate szerint a válogatottaknak a versenynaptár ugyan úgy zsúfolt, mint a klubok esetében, különösen úgy, hogy a játékosoknak a koronavírus-helyzet miatt alig volt pihenőidejük a nyáron, hiszen lényegében egyből kezdték az új idényt.

“Nem kellett volna szeptemberben futballoznunk! Az egy nagyon, nagyon komplikált hónap volt. A játékosok egyáltalán nem voltak jó állapotban, mind mentális, mind fizikális értelemben. Komoly feladat volt megtalálni a futballistáink számára az ideális játékidőt a válogatottnál. Ez rengeteg fejtörést okozott. Nem is beszélve arról, hogy a pályán és azon kívül is drámai helyzeteket teremtettünk, amelyek csak megnehezítették az életünket.” – Idézik az angol sajtóban a ‘háromoroszlánosok’ kapitányát, akinek csapata szeptemberben valóban szenvedett, ezt egy Izland elleni soványka 1-0-ás győzelem, és egy Dánia elleni gól nélküli döntetlen hűen tükrözi.

“A következő két hónapban sokat javult a helyzet, érdemben több munkát tudtunk mi is végezni a játékosokkal. Ez végül az eredményen is meglátszott, hiszen nagyon közel álltunk ahhoz, hogy elérjük a célunkat. (Nemzetek Ligája Ply-off). Tanulságos időszak van mögöttünk, sokat tanultunk belőle.” – Értékelte Southgate a válogatott őszét.

Mint ismert, Anglia végül csupán a Nemzetek Ligája A-divíziójának második csoportjában a harmadik helyen végzett a csoportelső Belgium, és az angolokat jobb egymás elleni eredménnyel megelőző Dánia mögött – Gareth Southgate egyébként csak azt felejtette el megemlíteni, hogy októberben a dánoktól, novemberben a belgáktól is kikaptak, megpecsételve ezzel a sorsukat a továbbjutást illetően.