Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: gólgazdag mérkőzésen biztosították be a csoportgyőzelmet a belgák – videó

Látszólag kevés tétje volt az A divízió 2. csoportjának utolsó meccseinek, pedig jobban megvizsgálva mind a négy csapatnak komoly céljai lehettek. A Belgium – Dánia találkozó egyértelműen a csoport döntője volt, míg az izlandiak legalább egy becsületpontért szálltak harcba a Wembley-ben, míg az angolok szerették volna elkerülni sorozatban a harmadik NL vereségüket.

Az angolok komolyan vették a mérkőzést és szinte levegőt sem hagytak venni az izlandiaknak az első félidőben. Rice és Mount góljával pedig viszonylag hamar meg is szerezték a megnyugtató előnyt.
A második félidőben, már nem voltak akkora nyomás alatt az izlandiak, viszont az 54. percben Saevarsson megkapta a második sárga lapját, így emberhátrányban kényszerültek befejezni a találkozót. A mérkőzés végén Foden egy gyors duplával gondoskodott róla, hogy Anglia egy kiütéses győzelemmel búcsúztassa Izlandot az A divíziótól.

Anglia – Izland 4-0 (2-0)
Helyszín: London, Wembley Vezette: F. Verissimo (portugál)
Gólszerzők: Rice (20.), Mount (25.), Foden (80., 84.) ill.
Sárga lapok: Walker (13.) ill Saevarsson (11.), Ingason (49.), Arnason (72.)
Kiállítva: ill. Saevarsson (54.)

Anglia: Pickford – Walker (Mings 64.), Maguire, Dier – Trippier (Maitland-Niles 85.), Mount (Winks 64.), Rice, Foden, Saka – Kane (Abraham 76.), Grealish (Sancho 76.)
Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Izland: Kristinsson (Halldorsson 46.) – Saevarsson, Hermannsson, Arnason, Ingason, Skulason – Sigurjonsson (Eyjolfsson 62.), Palsson, Bjarnason (Johannesson 88.) – Bodvarsson (Sigthorsson 73.), Gudmundsson (Thorsteinsson 73.)
Szövetségi kapitány: Erik Hamrén

A mérkőzés összefoglalója

A dán válogatott úgy lépett pályára, hogy csak győzelemmel tudja megnyerni a csoportot, ehhez képest már 3. percben gólt kaptak. A válasz negyedórán belül érkezett és ez után is veszélyben forgott mindkét csapat kapuja, de több gól nem született az első félidőben.
A második félidőt sem kezdték jól a dánok. A belgák az első kapura lövésükből gólt szereztek, majd a másodikból ezzel el is döntötték melyik csapat jut be a rájátszásba. A meccs végén Chadli öngólja után sem volt sok esélye Dániának, de De Bruyne pár perccel később érkező gólja végképp lehűtötte a dánokat.

Belgium – Dánia 4-2 (1-1)
Helyszín: Brüsszel, King Baudouin Stadion Vezette: S. Vincoc (szlovén)
Gólszerzők: Tielemans (3.), Lukaku (57., 69.), De Bruyne (87.) ill. Wind (17.), Chadli (86. – öngól)
Sárga lapok: Mertens (50.) ill.
Kiállítva:ill.

Belgium: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen (Boyata 90.+1) – De Bruyne, Tielemans, Dendoncker, Chadli – Mertens, Lukaku, T. Hazard (Foket 77.)
Szövetségi kapitány: Roberto Martínez

Dánia: Schmeichel – Wass, Kjaer, Christensen, Maehle – Eriksen, Hojbjerg, Delaney (Jensen 70.) – Poulsen (Andersen 76.), Wind (Sisto 88.), Braithwaite
Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand

A mérkőzés összefoglalója

Nemzetek Ligája A divízió 2. csoport végeredménye