Őrült ajánlattal bombázza a City Messit – sajtóhír

A közelmúltban rendszerint ellentmondásos hírek láttak napvilágot a Barcelona távozni készülő argentin sztárjának jövőjével kapcsolatban, az aktuális szigetországi pletykák szerint a Manchester City mégis nagyon szeretné őt megszerezni…

A Daily Star legfrissebb értesülései szerint a Manchester City együttese már januárban alá szeretné íratni a következő szezontól a Barcelona legendás játékosát, Lionel Messit, akinek 10 évre szóló (!) megállapodást kínálnának.

A 33 éves klasszis iránt érdeklődését az angol gigász egyelőre rendszerint palástolja, Pep Guardiola tagadta, hogy le szeretnék őt igazolni, és a legutolsó hírek is arról szóltak, hogy a City nem fog ajánlatot tenni az argentin klasszisért.

Az angol és a katalán sajtó egyaránt biztos benne, hogy Messi legkésőbb a 2020-2021-es szezon végén el fogja hagyni az általa több mint másfél évtizede szolgált Blaugranát, és minden bizonnyal a City-ben folytatja pályafutását. Egyesek szerint a szigetországiak valamekkora összegért cserébe már januárban megpróbálják szerződtetni az argentint. A szabályok értelmében hat hónappal az aktuális kontraktusa lejárta előtt minden potenciális szabadúszónak lehetősége van elköteleznie magát új csapatához, tehát Messi akár már januárban megkötheti júliustól érvényes szerződését is leendő klubjával.

Mint ismeretes, a hatszoros aranylabdás a mostani szezont megelőzően benyújtotta távozási szándékát a vezetőségnek, melyet azonban elutasítottak és csak a 700 millió eurós kivásárlási ára megfizetése esetén engedték volna el. A City mellett több csapat is szívesen látta volna, azonban ezt a csillagászati összeget érthető módon senki nem tudta megfizetni, így Messi végül úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Barca színeiben, és ha lehet hinni saját szavainak, akkor a mostani az utolsó szezonja a klubnál, ezt követően pedig könnyen akár Guardiola csapatához is csatlakozhat.