Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Andy Robertson is jótékonysági szervezetet alapított

A világjárvány kirobbanása után Marcus Rashfordról nem a pályán mutatott teljesítménye miatt írtak az újságok, hanem azért, hogy egy jótékonysági szervezet égisze alatt a rászoruló gyerekek étkeztetésén segített Angliában. A Liverpool védője, Andy Robertson most követte a példáját, és ő is alapított egy ilyen alapítványt Skóciában. 

Andy Robertson jótékonysági szervezete az AR26 nevet kapta, ami a játékos nevének kezdőbetűiből és a Liverpoolban viselt mezszámából tevődik össze. A védő által irányított alapítvány célja, hogy Skóciában egyenlő feltételekkel jussanak a rászoruló fiatalok képzésekhez, továbbtanuláshoz és munkalehetőségekhez, emellett súlyos beteg gyerekeknek akar segíteni.

“Az egész karrierem során azon voltam, hogy jótékonykodjak vagy csak tegyek bármi jót, de mindig többet akartam tenni. Az AR26 támogatást és lehetőséget nyújt azoknak, akik önhibájukon kívül szorultak perifériára és sok esetben teljesen magukra hagyták őket.”

– nyilatkozta “Robbo”.

A Liverpool védője bevallotta, hogy Marcus Rashford inspirálta a szervezet létrehozására, aki jelenleg is a rászoruló gyerekek étkeztetését és lakhatását segíti Angliában.

“Az elmúlt néhány hónapban Rashford inspirált, de nem csak engem, hanem szerintem minden futballistát. Azt gondolom, hogy kezdünk rájönni, hogy társadalmi kötelességeink vannak, és hogy képesek vagyunk a változásokat elérni.”