Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német válogatott: döntöttek Löw sorsáról – hivatalos

A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) hétfőn bejelentette, hogy Joachim Löw marad a válogatott szövetségi kapitánya 2021-re.

A hétfői konferencián közös megegyezéssel arra jutottak a felek, hogy meghosszabbítják Joochim Löw megbizatását. A 60 éves edző 2006 óta irányítja a német válogatottat, amellyel 2014-ben világbajnoki címet, 2017-ben Konföderációs Kupát nyert, a 2008-as Európa-bajnokságon döntőt játszott, a 2010-es világbajnokságon pedig bronzérmet szerzett.

A német válogatottnak esélye volt arra, hogy bejusson a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe, de az elsőségről döntő találkozón a spanyol csapat 6-0-ra kiütötte.

„Fontos, hogy nyílt, konstruktív és intenzív eszmecsere legyen arról, hogy mi vezetett a spanyolok elleni vereséget eredményező helyzetig, valamint az Európa-bajnokságig hátralévő hónapokról is. Egyetlen meccs nem lehet, és nem szabad, hogy mércéje legyen a válogatott és a szövetségi kapitány megítélésének. Szilárd meggyőződésünk, hogy Joachim Löw és edzői csapata sikeres tornát zár a mindannyiunk számára erőt próbáló időkben. A szövetségi kapitány megtesz minden szükséges intézkedést, hogy izgalmas Európa-bajnokságot zárjunk 2021-ben”  – idézi a Kicker a szövetség véleményét.

A Kicker a cikke végén megemlíti, hogy Löw szerződését a 2018-as világbajnokság előtt hosszabbították meg, az új egyezsége pedig a 2022-es világbajnokság végéig szól.