El: a horvát és a szerb bajnok is biztosította továbbjutását

Az utolsó előtti forduló mérkőzéseit rendezték meg a csütörtök játéknapon az Európa-liga csoportkörében, a kora esti műsorban például a Feyenoord és a már biztos továbbjutó Hoffenheim is pályára lépett…

Európa-liga, csoportmérkőzések, 5. forduló

K csoport

Némi meglepetésre a csoport mindkét mérkőzését a vendégként pályára lépő csapat nyerte, a Dinamo Zagreb úgy diadalmaskodott 2-0-ra a Feyenoord stadionjában, hogy egy-egy gólt szerzett az első félidő végén és a második elején. Ez a három pont pedig éppen elegendő volt ahhoz a horvát bajnoknak, hogy bebiztosítsa első helyét és továbbjutását a csoportban. Az osztrák Wolfsberger egygólos sikert aratott a még mindig nyeretlen és az újabb fiaskójával már biztos kieső CSZKA Moszkva ellenében. Ezzel pedig megelőzték az utolsó forduló előtt a hollandokat, akik ellen így hazai pályán már egy döntetlen is elég lesz a továbbjutáshoz.

Feyenoord – Dinamo Zagreb 0-2 (0-1)
Gólszerzők: ill. Petkovic (45+5.), Majer (53.)

CSZKA Moszkva – Wolfsberger 0-1 (0-1)
Gólszerző:ill. Vizinger (22.)

A csoport aktuális állása

L csoport

A négyből négy győzelemmel kezdő Hoffenheim már biztos továbbjutóként lépett pályára Belgrádban és játszott 0-0-s döntetlent a Crvena zvezda ellen, mellyel a szerb gárda ugyancsak kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba. A Liberec másodszor is legyőzte a nullapontos Gent együttesét, ezúttal idegenben diadalmaskodtak 2-1-re, de ez a 6 pont kevésnek bizonyult ahhoz, hogy az utolsó fordulóban még legyen matematikai esélyük a továbbjutásra, így a belgákhoz hasonlóan őket sem láthatjuk a csoportkört követően a nemzetköz porondon.

Crvena zvezda – Hoffenheim 0-0 (0-0)
Gólszerzők:ill.

Gent – Liberec 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Yaremchuk (60.), ill. Mara (32.), Yusuf (55.)

A csoport aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye