Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: újabb rangadó megnyerésével zárkózik a Besiktas – videóval

A Fenerbahce elleni emlékezetes győzelem után a török bajnokság (Süper Lig) soron következő, 11. fordulójában újabb élmezőnybeli rangadón lépett pályára a Besiktas együttese a Kasimpasa ellen…

A Besiktas az előzetesen vártnál jóval simábban, 3-0-ra diadalmaskodott péntek este a Kasimpasa elleni rangadón. A mérkőzést megelőzően mindössze egyetlen pont választotta el egymástól a két csapatot a tabella negyedik-ötödik helyén. Nem kezdődött szerencsésen a mérkőzés a vendégek számára, hiszen Koomson sérülése miatt már a 13. percben kényszerű cserét kellett végrehajtaniuk, amikor Varga Kevin lépett pályára. Az első félidő ugyan a hazaiak mezőnyfölényével zajlott, úgy tűnt, hogy a Besiktas képtelen megszerezni a vezetést, ám a játékrész ráadásában Aboubakar bal oldali elfutása után megeresztett lövése után a kipattanót a kapu előtt érkező Bernard Mensah váltotta kíméletlenül gólra ajtó-ablak helyzetben. A szünet aztán végképp megpecsételődött a Kasimpasa sorsa, hiszen Hadergjonaj piros lapjával tíz emberre fogyatkoztak, az emberelőnyt pedig bő tíz perc alatt kihasználta a Besiktas: Ghezzal jobb oldali bejátszását Atiba Hutchinson az ötös vonaláról váltott találatra, majd újabb öt minutum múlva Rosier beadásából a múlt fordulóban a Fener ellen duplázó Vincent Aboubakar bólintotta védhetetlenül a hálóba, beállítva a végeredményt. Az újabb fontos győzelmével a BJK a negyedik helyen egyre inkább megközelíti a dobogós helyeket elfoglaló ellenlábasokat.

A Kasimpasa ifjú magyar légiósa továbbra is csapata idei összes bajnokiján pályára lépett, de ezúttal ő sem tudta megakadályozni a sima vereséget.

Besiktas – Kasimpasa 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Mensah (45+2.), Hutchinson (69.), Aboubakar (75.) ill.
Kiállítva:ill. Hadergjonaj (55.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye