Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az újonctól is kikapott a Barcelona, 12 pont a hátrányuk – videóval!

Miután a Real Madrid és az Atletico Madrid is meg tudta nyerni a maga mérkőzését, szombat este már a Barcelonán volt a sor a Cadiz otthonában, a La Liga 12. fordulójában.

 

Nehéz helyzetben az FC Barcelona, amely közvetlenül a mérkőzés előtt már 12 pontos hátrányban volt az éllovas Atleti mögött, miután a Matracosok nyerni tudtak a Valladolid ellen. A Barca kemény estére számíthatott az újonc Cadiz otthonában, amely egyébként jobban is állt a bajnokságban, mint Ronald Koeman együttese. Jó jel lehetett viszont számukra, hogy a hét közben néhány kulcsjátékosuk nélkül is simán nyerni tudtak Budapesten a Ferencváros ellen a BL csoportkörében. Ez adhatott számukra erőt.

A sötét mezben pályára lépő Barcelona úgy kezdett, ahogy arra számítani lehetett: kellemes tempóban indítottak, többnyire kisajátítva a labdát. A Cadiz azonban egy szervezett védekezéssel rukkolt elő, így a kapuhoz közeledve Messiék masszív ellenállással találták szembe magukat. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a 8. percben egy szögletet követően előnybe került a hazai csapat. Történt ugyanis, hogy a katalánok védelmében (ismét) helyet kapó Mingueza egy ügyetlen mozdulattal gyakorlatilag a saját kapujára fejelt – és csak azért nem adták meg öngólnak, mert a gólvonalnál még Alvaro Gimenez is bele tudott jutni a játékszerbe. Ez a csúnya hiba pedig megágyazott a sárga mezesek számára, akik innentől gondolkodás nélkül beállhattak bunkerezni és várhatták ellenfelük támadásait.

A Barcelona ezek után természetesen ráerősített a labdabirtoklásra és olyan kreatív szakemberek segítségével próbáltak boldogulni ellenfelük tizenhatosánál, mint Coutinho, Frenkie de Jong, Griezmann, vagy Lionel Messi. Az nem igaz, hogy egyáltalán nem volt semmi értékelhető a vendégek próbálkozásaiban – ugyanakkor igazán komoly lehetőségeket az első félidőben nem tudtak kialakítani. Egy helyben topogott a Barca, nem tudtak számottevő javulást felmutatni az offenzív játékban. Nem is csoda, hogy a második félidőre érkezett Pedri és Dembele is, ám a játék képe elsőre nem sokat változott. Az 57. percben azonban Jordi Alba adhatta középre a labdát a tizenhatosnál, ami azonban megpattant a blokkolni igyekvő Alcala lábán. Ez becsapta a kapust és így öngól lett a vége. Úgy tűnt, kis szerencsével kimászhat a gödörből a katalán csapat.

Jött azonban a 63. perc és a csereként épp beálló Negredo gólja. Jordi Alba bedobása elég rosszul sikerült Lenglet irányába, aki a kellemetlenül pattanó labdát elvétette, az őt kisegítő ter Stegen pedig szintén rosszul avatkozott játékba. Ezen hibák következménye pedig az lett, hogy a kapus által elvesztett labda végül az épp arra járó Negredónál kötött ki, aki az üres kapuba továbbította azt. Őrületes csavar volt ez és egyben egy olyan mélyütés, ami már tényleg nem esett jól a barcelonai sztároknak. Ettől függetlenül persze mentek tovább a folytatásban is, de hiányzott az átütő erő a támadásokból. Destnek volt egy hatalmas helyzete aminél nem talált kaput; Griezmann pedig később egyszer szintén tisztán lőhetett, de a kapust találta el. Ezeken túl viszont gyakorlatilag semmit sem tudtak felmutatni, ami árulkodó.

A Cadiz nagyot küzdött és rászolgáltak a három pontra – ez volt idei első győzelmük hazai pályán, megadták a módját. A Cadiz így az. 5. helyen áll a tabellán a Sevillát megelőzve, a Barcelona pedig őket követi a 7. helyen. 4 győzelem mellett így ez volt a Barca 5. bajnoki veresége idén.

 

Cadiz – Barcelona 2-1 (1-0)
Helyszín:
Ramon de Carranza Stadion (Cadiz) Vezette: Grado
Gólszerzők:
Alvaro Gimenez (8.), Alcala (57. – öngól), Negredo (63.)
Sárga:
 – ill. Lenglet, Jordi Alba
Kiállítás: 
 ill. 

Cadiz: Ledesma – Espino, Mauro (Alcala), Fali, Carcelen – Izquierdo (Alejo), Bodiger, Jonsson (Fernandez), Perea (Adekanye) – Alvaro Gimenez (Negredo), Alex. Vezetőedző: Cervera.

Barcelona: ter Stegen – Jordi Alba, Lenglet, Mingueza (Pedri), Dest (Trincao) – Coutinho (Dembele), Busquets (Pjanic), Frenkie de Jong – Griezmann, Braithwaite, Messi. Vezetőedző: Koemann.

A forduló korábbi eredményei

Athletic Bilbao – Celta Vigo 0-2
Levante – Getafe 3-0
Sevilla – Real Madrid 0-1
Atletico Madrid – Valladolid 2-0

A további menetrend

Vasárnap

14:00 Granada – Huesca (Tv: Splíer 2)
16:15 Osasuna – Betis (Tv: Splíer 2)
18:30 Villarreal – Elche (Tv: Spíler 2)
21:00 Deportivo Alavés – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

Hétfő

21:00 Eibar – Valencia

A tabella állása

A góllövőlista állása