Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Hakimi vezérletével győzedelmeskedett az Inter – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 10. fordulójának szombati játéknapjának késő esti mérkőzésén az Inter próbált visszalépni a dobogó második fokára, miután a Juventis megnyerte a maga találkozóját.

Az első játékrészben három komolyabb lehetőséget jegyezhetünk fel, amikből kettőt az Inter ki is használt. A vezetést a 16. percben Lukaku révén szerezték meg a Kék-feketék, a belga támadó megharcolt egy labdáért, majd lefordulásból juttatta előnyhöz együttesét (1-0). Ezt követően Gagliardini tudta volna növelni csapata góljait, de kapu fölé fejelt a 25. minutumban. A szünet előtt azonban sikerült újabb gólt szereznie az Internek, Brozovic kiváló indításából talált be Hakimi, aki higgadtan értékesítette ziccerét (2-0). Ennek következtében nyugodt előnnyel mehettek pihenőre a milánóiak.

A második félidőben a 67. percben szinte a semmiből visszajött a meccsbe a Bologna, a korábbi Inter játékos, Palacio laza bokapasszal kapu előtt keresztbe tett labdája Vignatót találta meg, aki pedig az üresen tátongó kapuba vágta a labdát (2-1). Azonban mindössze három minutumig tarthatott a vendégek reménykedése, ugyanis Hakimi egy egyéni akciót követően jobbról egészen a tizenhatosig tört be, majd gyengébbik lábával a bal alsóba gurított (3-1). A Kék-feketék tehát begyűjtötték mind a három pontot, amellyel visszaléptek a dobogó képzeletbeli második fokára. A Bologna jelenleg a 10. helyet foglalja el négy győzelemmel és hat vereséggel.

Inter – Bologna 3-1 (2-0)
Játékvezető: P. Valeri , Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro)
Gólszerzők: R. Lukaku (16.), A. Hakimi (45. 70.) ill. E. Vignato (67.)

 

A 10. forduló további mérkőzései
Szombat
Spezia – Lazio 1-2
Juventus – Torino 2-1

Vasárnap
12:30 Verona – Cagliari (Digi Sport 1)
15:00 AS Roma – Sassuolo (Digi Sport 1)
15:00 Parma – Benevento
15:00 Udinese – Atalanta (Digi Sport 2)
18:00 Crotone – Napoli (Digi Sport 2)
20:45 Sampdoria – AC Milan (Digi Sport 1)

Hétfő
20:45 Fiorentina – Genoa

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye