Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a Dinamo könyörtelen volt, kiesett a Ferencváros – videóval!

Véget ért a Bajnokok Ligája csoportköre, az utolsó fordulóban pedig talán a legfontosabb erőpróba várt a Ferencvárosra Kijevben: egy győzelemmel az Európa-liga rájátszása is elérhető volt.

A G-csoport két sereghajtója, az egyaránt 1-1 ponttal álló Fradi és a Dinamo Kijev csapott össze az utolsó fordulóban. Kijevben csípős hideg fogadta a csapatokat, ami talán a hazaiaknak kedvezett. Ugyanakkor az ukránoknak volt jó a döntetlen, így főleg a zöld-fehéreken volt a sor hogy támadjanak.

Rögtön az elején egyértelművé vált, hogy a hazaiak nem állnak vissza, hanem egyértelműen a győzelemért jöttek. Az első 10 perc nagyon magas iramot hozott több helyzettel mindkét kapu előtt. Talán a Dinamo volt ekkor valamelyest fölényben, de a Fradi nagyon szépen tartotta magát. Ezután egy kisebb szünet következett, szusszantak a csapatok. Főleg a középpályán folyt a játék, idővel pedig egyre inkább a magyar csapat akarata érvényesült. Rebrov együttese szépen felkészült és levédte a széleket, ahol sem De Pena, sem pedig Tsygankov nem jutott labdához. Ez volt a kulcs a kijevi támadójáték semlegesítéséhez.

A 21. percben aztán egy vitatott szituáció következett: Laidouni kapott labdát a tizenhatos vonalánál, majd emelve rárúgta azt (szándékosan?) ellenfele kezére. Felmerült, hogy esetleg büntetőt is lehetett volna adni ezért, de érdekes módon még csak vissza sem nézték az esetet videón, így ment tovább a játék. A 25. percben viszont már egy komoly lehetőséget jegyezhettünk fel: ismét Laidouni volt a főszereplő, aki hatalmas melóval szolgálta ki a kilépő Tokmacot, aki a jobblábára tette a labdát, ám végül mellélőtt. Talán ez volt a legnagyobb lehetőség az első játékrészben és óriási kár azért, hogy a norvég csatár nem talált kaput.

A félidő második fele egyértelműen a Ferencvárosról szólt. Rebrov csapatának akarata érvényesült és ez kisebb lehetőségekben is megmutatkozott. Gól azonban nem esett a szünetig egyik oldalon sem, döntetlennel mehettek pihenni az együttesek. A folytatás is magyar fölényben telt, a Fradi azonban emelt egy kicsit a fordulatszámon. Néhány perc után előbb Zubkov veszélyeztetett egy lövéssel, majd nem sokkal később Tokmacnak volt egy nagy helyzete. Úgy nézett ki, hogy kilátásban egy magyar gól, ezzel szemben a túloldalon szinte a semmiből vezetést szerzett a Dinamo. Egy szabadrúgás után fejelt a kapuba Popov a védők szorításában, ezzel pedig – jobb helyzetkihasználásának köszönhetően – előnybe került az ukrán csapat.

Rögtön utána már Bushchannak kellett nagyot védenie a túloldalon és a Fradi azonnal elkezdett még erősebben nyomni. Az utolsó 20 percre kanyarodva azonban jöttek a cserék mindkét oldalon és ezzel a játék is lelassult. A változtatások egyértelműen a hazaiaknak jöttek ki jobban, ezen a ponton már sokkal inkább az ő akaratuk érvényesült. Zubkovnak volt még egy veszélyes lövése, ami csak centikkel ment mellé, innentől viszont a Kijev uralta a mezőnyt és jól menedzselte az órát is. Lednev révén akár el is dönthették volna az összecsapást is, de a csereként beállt játékos nem talált kaput. A folytatásban pedig végül nem is változott az eredmény – a Dinamo Kijev hatékonyabb volt és ez ezúttal győzelmet és El-rájátszást ért. A Fradi pedig 1 ponttal zárja az idei BL kiírást, ami a papírformának megfelelő eredmény (sőt!). Jár a taps Rebrovnak és csapatának is!

Dinamo Kijev – Ferencváros 1-0 (0-0)
Helyszín: NSC Olimpiai Stadion (Kijev) Vezette: Ekberg (SWE)
Gólszerzők:
Popov (60.)
Sárga:
De Pena, Garmash, ill. Laidouni, Kharatin, Blazic, Isael
Kiállítás:
ill.

Dinamo Kijev: Bushchan – Mykolenko, Popov, Zabarnyi, Kedziora – Garmash (Shepelev), Sydorchuk (Andrievsky), Shaparenko – De Pena (Supryaga), Verbic (Rodrigues), Tsygankov (Lednev). Vezetőedző: Lucescu.

Ferencváros: Dibusz – Heister, Dvali, Blazic, Lovrencsics (Botka) – Somalia, Kharatin (Isael), Laidouni – Uzuni (Baturina), Tokmac (Boli), Zubkov (Mak). Vezetőedző: Rebrov.

A csoport állása

A góllövőlista állása