Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Sikerült már borítanunk a papírformát…”

Ahogyan arról beszámoltunk, hétfő este sorsolták ki a 2022-es világbajnokság európai selejtezőcsoportjainak beosztását, a magyar válogatott pedig igencsak erős kvartettbe került…

A magyar válogatott az első kalapból Angliát, a másodikból Lengyelországot kapta nálunk papíron erősebb ellenfélként, továbbá még Albánia, Andorra és San Marino került a hatosunkba. Marco Rossi a következőképpen érdekelte a csoportot az MLSZ érdeklődésére:

“Ezúttal is bebizonyosodott, hogy a sorsolásoknál általában nincs szerencsém, bár tény, hogy kerülhettünk volna nehezebb csoportba is. Szerintem közepesen nehéz hatos tagjai lettünk. A csoportnak egyébként érdekessége, hogy három olasz szövetségi kapitány által irányított válogatott is szerepel benne. Bár mindkét nálunk erősebb csoportellenfelünk csak harmadik lett Nemzetek Ligája-csoportjában, ez nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen a legutóbbi világbajnokságon elődöntős angolok jelenleg negyedikek a világranglistán, míg a lengyelek a tizenkilencedik helyen állnak, ráadásul náluk játszik Robert Lewandowski, aki az egy vb-selejtezősorozatban szerzett legtöbb gól csúcstartója tizenhat találattal.

Albánia szerintem a negyedik kalap erősebb csapatai közé tartozik. Andorra a 151., San Marino az első kétszázban sincs, ugyanakkor pont Andorra kapcsán emlékezhetünk, hogy ezek a kis csapatok borzasztó veszélyesek tudnak lenni, ha nem vesszük őket elég komolyan. Ezúttal sem mi vagyunk a csoportunk favoritjai, azonban az elmúlt hónapokban többször is sikerült felborítanunk a papírformát, és most is mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy erre ismét képesek legyünk.”

A selejtezőcsoport mérkőzéseit jövő márciustól novemberig fogják lebonyolítani.