Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ronaldo duplája is kellett a Juventus győzelméhez – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 11. fordulójának vasárnapi játéknapján lépett pályára a Juventus a Genoa otthonában. A Zebrák az AC Milan, az Inter és a Napoli hármasra próbált kapaszkodni, míg a Genoa a kiesőhelyről akart elkerülni.

Az első játékrészben egyetlen komolyabb lehetőséget lehetett feljegyezni, a 19. percben Bentancur lőtt ígéretes helyről, azonban labdája elkerülte a kaput. A Juventusnál hiányzott a szokásos átütőerő, a Genoa pedig a szezonbéli vérszegény játékát nyújtotta, ennek következtében 0-0-ás döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben már beindultak az események, az 57. percben a Juventus megszerzi a vezetést Dybala révén, aki McKennie passzából talált be (0-1). Alig négy minutummal később az első próbálkozásából kiegyenlít a Genoa, Sturaro kapott remek labdát, amit átvett, majd Szczesny mellett a kapuba lőtt (1-1). A 72. percben Cristiano Ronaldo fejesével szerezhetett volna újra vezetést a vendég gárda, de Perin bravúrral hárítani tudott. Azonban nem sokkal később büntetőhöz jutott a Juventus, amelyet Ronaldo értékesíteni tud (1-2). A találkozó hajrájában újabb tizenegyeshez jutnak a Zebrák, amit ezúttal is értékesíteni tud Cristiano Ronaldo (1-3).

Genoa – Juventus 1-2 (0-0)
Játékvezető: M. Di Bello, Helyszín: Stadio Luigi Ferraris (Genova)
Gólszerzők: Sturaro (61.) ill. Dybala (57.), C. Ronaldo (78. 89. – mindkettő büntetőből)

A 11. forduló eredményei és további programja:
Péntek:
Sassuolo 1-0 Benevento

Szombat:
Crotone 4-1 Spezia
Torino 2-3 Udinese
Lazio 1-2 Verona

Vasárnap:
Cagliari – Inter 1-3
Atalanta – Fiorentina 3-0
Bologna – AS Roma 1-5
Napoli – Sampdoria 2-1
20:45 AC Milan – Parma

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: