Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Leváltották a szerb válogatott kapitányát – HIVATALOS

Azok után, hogy a novemberi Nemzetek Ligája Playoff alkalmával a szerb válogatott nem tudta kiharcolni a jövőre elhalasztott Európa-bajnokságon való részvétel jogát, alighanem csak az volt a kérdés, hogy meddig húzza a kispadon a már korábban is sokat bírált kapitány…

A szerb labdarúgó-szövetség (FRS) a hétfői napon jelentette be, hogy közös megegyezéssel felbontották Ljubisa Tumbakovics szövetségi kapitány érvényes szerződését. A hivatalos közleményben egyúttal jelezték, hogy Marko Pantelics alelnök várhatóan még az esztendő végéig kinevezi az új szakvezetőt.

A szerb nemzeti együttes nem jutott ki a jövő nyárra halasztott Európa-bajnokságra, mivel a Nemzetek Ligája playoff elődöntőjében ugyan hosszabbításban legyőzték Norvégiát, a döntőben tizenegyesekkel alulmaradtak Skóciával szemben. Ráadásul a Nemzetek Ligája B divíziójának csoportjában is csak harmadik lett a magyar és az orosz válogatott mögött, a bennmaradását az utolsó körben biztosította a törökök megelőzésével.

A szerbek a jövő tavasszal kezdődő világbajnoki selejtezősorozatban Portugáliával, Írországgal, Azerbajdzsánnal és Luxemburggal szerepelnek egy csoportban.