Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Törökországba igazolt a Liverpool és a Milan egykori támadója – HIVATALOS

Hosszas huzavona után végre csapatot talált magának a szebb napokat is látott egykori olasz válogatott szélső, aki hazáját hátrahagyva a török első osztályú bajnokságba igazolt…

 

A török élvonalba (Süper Lig) tavaly története során mindössze harmadszor feljutó Fatih Karagümrük együttese a hétfői napon erősítette meg, hogy leigazolta a rutinos olasz szélsőt, Fabio Borinit.

A 29 esztendős labdarúgó utánpótlás korában a Bologna csapatában nevelkedett, majd nagyon fiatalon a Chelsea együtteséhez került, ahol jobbára a korosztályos csapatokat erősítette, majd 2011-es hazatérése alkalmával a Parma égisze alatt az AS Roma színeiben mutatkozott be a profik között. Ugyan tagja volt a 2012-ben Európa-bajnoki döntőig menetelő olasz válogatottnak, csupán egyszer húzhatta magára a nemzeti csapat szerelését, és egyébként sem sok sót evett meg hazájában, így hamar visszatért a szigetországba.

Következő angol kalandja alkalmával a Liverpool (2012-2015) és a Sunderland (2015-2018) csapataiban több lehetőséghez jutott, majd az akkor a kínai tőkeinjekciók után nagy igazolásokat végrehajtó AC Milan egyik fogása volt, de két év után távozott a csapattól. Januárban az elmúlt idény végéig a Hellas Verona csapatához írt alá, mely színeiben 14 bajnokin 3 gólt szerzett tavasszal, ennek ellenére nem marasztalták tovább.

Egészen idáig klub nélküli volt, ezúttal pedig a sormintát nem folytatva, nem tért vissza Angliába, hanem egy számára merőben új környezetben próbálhatja ki magát. A török gárdánál együtt játszhat egykori Milanos csapattársával, a nyáron igazolt Lucas Bigliával, de ismerős lehet neki hazájából a Sampdoria egykori veterán kapusa, Emiliano Viviano vagy éppen a szintén éveket a Serie A-ban töltő bosnyák légiós, Ervin Zukanovic is.