Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool nyerte az éllovasok csatáját! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 13. fordulójának szerdai játéknapján a két éllovas, a Tottenham és a Liverpool csapott össze. A találkozón végig fölényben voltak a “Vörösök”, akik a véghajrában szerzett góllal otthon tartották a 3 pontot.

Egyértelműen a Liverpool irányította a játék menetét az első perctől kezdve. Mourinho csapata ezúttal sem tért el a megszokottól és a stabil védekezésre épített. A „Vörösök” két komoly helyzetet is kidolgoztak az első 20 percben, de Lloris védeni tudott Firmino fejesénél és Salah lövésénél is. A 26. minutumban viszont már a francia hálóőr is tehetetlen volt. Salah lövése pattant meg egy védőn, ami így védhetetlenül hullott a hálóba, 1-0! A 33. percben aztán a semmiből összejött az egyenlítés a Tottenhamnek. Sont sikerült kiugratni, aki nem hibázta el a ziccert, 1-1! Nem sokkal később Llorisnak újabb bravúrt kellett bemutatnia Firminoval szemben, így maradt a döntetlen állás.

A második játékrészre egy támadóbb felfogású Tottenham jött ki, amely előtt két komoly lehetőség is adódott. Kane kísérletét nagy bravúrral hárította Alisson, míg Bergwijn lövésénél a kapufa mentette meg a hazaiakat. A mezőnyben továbbra is fölényben volt a Pool, akik a 73. percben majdnem ismét előnybe kerültek, de Mané lövésénél is a kapufa hárított. A 90. minutumban aztán megint megszerezte a vezetést a Liverpool. Egy szögletet követően Firmino tudott fejelni, a labda pedig védhetetlenül szállt a hálóba, 2-1! Sikerével a tabella élére ugrott Jürgen Klopp csapata, míg a Tottenham az első fordulót követően szenvedett ismét vereséget.

Liverpool – Tottenham 2-1 (1-1)
Helyszín:
Anfield Road Nézőszám: 2000 Vezette: A. Taylor
Gólszerzők:
Salah (26.), Firmino (90.) ill. Son (33.)
Sárga:
ill. Lo Celso (48.), Höjbjerg (54.)
Kiállítás: – ill. –

Liverpool: Alisson – Robertson, Fabinho, R. Williams, Alexander-Arnold – Wijnaldum, Henderson, Jones – Mané, Firmino, Salah Vezetőedző: Jürgen Klopp

Tottenham: Lloris – Aurier, Alderweireld, Dier, Davies – Lo Celso (Lucas 58.), Höjbjerg, Sissoko, Bergwijn (Reguilon 76.), Son (Alli 87.) – Kane Vezetőedző: José Mourinho

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 13. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Wolverhampton 2-1 Chelsea
Manchester City 1-1 West Brom

Szerda:
Arsenal 1-1 Southampton
Leeds 5-2 Newcastle
Leicester 0-2 Everton
Fulham 0–0 Brighton
West Ham 1–1 Crystal Palace

Csütörtök:
19:00 Aston Villa – Burnley (Tv: Digi Sport 1)
21:00 Sheffield United – Manchester United (Tv: Digi Sport 1)


A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: