Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Sallai duplával vezette győzelemre a Freiburgot – videóval

A német bajnokság (Bundesliga) hétközi fordulójában a szerdai napon elsőként a kiesőjelölt Schalke 04 és a Freiburg gárdája mérte össze tudását egymással a kora esti órákban…

A mezőny második felében tanyázó Freiburg házon kívül aratott 2-0-s sikert a nyeretlen sereghajtó Schalke 04 vendégeként. A kiegyenlített első játékrész alatt nem bírtak egymással a csapatok, és bár a Freiburg próbált dominálni, nem sikerült feltörniük a házigazda védekezését. A szünet után viszont szinte rögtön megtört a jég, és az 50. percben Schmid beadásából az ötös előteréből Sallai Roland fejelt védhetetlenül a hálóba. Azonnal egyenlíthetett volna a gelsenkircheni alakulat, azonban Boujellab próbálkozását Müller bravúrral védte. Egyre többször életjelet adott magáról a Schalke, ám a játékrész derekánál a Freiburg tovább tudta növelni előnyét, miután Grifo kiugratásából ismét Sallai Roland volt eredményes egy finom emeléssel. Második találata után a magyar válogatott szélsőjét lecserélte edzője, megtette, amit reméltek tőle. Szezonbeli harmadik, egymást követő második sikerével a Freiburg rögvest elmozdult a kieső zóna előteréből és máris stabilizálta helyét a középmezőnyben. Ezzel szemben a Schalke továbbra is elképesztő pokoljárást produkál, és a nagy múltú klub sorsa az évad harmadánál máris teljesen kilátástalannak tűnik.

Sallai az idénybeli eddigi tíz pályára lépése alatt egyszer volt eredményes, mostani duplájával tehát 3 gólos a szezonban, mellyel máris túlszárnyalt az elmúlt két szezonban elért két-két találatát.

Schalke 04 – Freiburg (0-2)
Gólszerzők: ill. Sallai (50., 68.)

 

A 12. forduló eddigi eredményei

Eintracht Frankfurt – Borussia Mönchengladbach 3-3
Hertha BSC – Mainz 0-0
VfB Stuttgart – Union Berlin 2-2
Schalke 04 – Freiburg 0-2

A 12. forduló további programja

Szerda
20:30 Bayern München – Wolfsburg (Tv: Sport 1)
20:30 Bielefeld – Augsburg
20:30 Hoffenheim – RB Leipzig
20:30 1. FC Köln – Bayer Leverkusen

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye